Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών




Στην επιχείρηση συμμετέχουν πάνω από 100 αστυνομικοί και 9 εισαγγελείς. Έχουν γίνει από 20 συλλήψεις και πάνω από 15 προσαγωγές. Έχουν κατασχεθεί χιλιάδες πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην Αττική για την αποδόμηση μεγάλου κυκλώματος κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην επιχείρηση συμμετέχουν πάνω από 100 αστυνομικοί με την παρουσία 9 εισαγγελικών λειτουργών.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε περισσότερα από 50 σπίτια και άλλους χώρους ενώ έχουν γίνει πάνω από 20 συλλήψεις και έχουν προσαχθεί περισσότερα από 15 άτομα.

Διαβάστε επίσης Αττική: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν εντοπιστεί εργαστήρια πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και χώροι προσωρινής διαμονής αλλοδαπών πριν ταξιδέψουν προς διάφορες χώρες.

Επίσης έχουν κατασχεθεί πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και εξοπλισμός εργαστηρίων πλαστογράφησης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης, στην Αθήνα, που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή της EUROPOL.


Πηγή: www.in.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια