Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο… παλικαράς νεοναζιστής Λαγός γλείφει το δικαστήριο και ζητά από τώρα… ελαφρυντικό


Ηχητικό διάρκειας 10:35 λεπτών, στο οποίο μιλά αποκλειστικά ο Λαγός και αναφέρεται στο εφετείο της δίκης της νεοναζιστικής συμμορίας, αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του νεοναζιστικού μορφώματος ΕΛΑΣΥΝ, που έχει στήσει ο Λαγός με άλλους πρώην χρυσαυγίτες. Ο Λαγός κάνει αρχηγική εμφάνιση και με τα λεγόμενά του επιδιώκει να συσπειρώσει στην ΕΛΑΣΥΝ όλους τους νεοναζιστές που κινούνται γύρω από την Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου και τους «Ελληνες για την Πατρίδα» του Κασιδιάρη.

Ο Λαγός, που το έπαιζε παλικαράς και που με συνήγορο τον πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη ισχυριζόταν ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα ανατρέψει την καταδικαστική απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργμάτων Αθηνών για την εγκληματική οργάνωση ΧΑ, στο διευθυντήριο της οποίας ανήκε και ο ίδιος, ο Λαγός που έβριζε χυδαία τους δικαστές που τον καταδίκασαν, τώρα γλείφει απροκάλυπτα.

Λέει στην αρχή του μονολόγου του που παρουσιάζεται σαν… άρθρο: «Λοιπόν, θα δώσουμε τη μάχη και είμαι βέβαιος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη»! Εκεί που έβριζε τους δικαστές σαν «στημένους», τώρα εκφράζει βεβαιότητα ότι θα τον… αθωώσουν ή τουλάχιστον θα του αναγνωρίσουν… ελαφρυντικά! Το λέει ευθέως: «Γιατί η απεργία πείνας την οποία έκανα και ο αγώνας ο οποίος κάνουμε προκειμένου να ξεκινήσει, όπως και ξεκίνησε, το Εφετείο έχει να κάνει με την αθώωσή μας ή την αναγνώριση ελαφρυντικών»!

Ο «λεβέντης» φεύγει από την πάγια τοποθέτηση της ηγετικής ομάδας της νεοναζιστικής συμμορίας (που ήταν και δική του), ότι είναι αθώοι και ότι η δίκη είναι πολιτική, στημένη από τους πολιτικούς τους αντιπάλους για να τους εξοντώσουν. Και καταλήγει, προτού καν ξεκινήσει η δίκη, σε αίτημα για… αναγνώριση ελαφρυντικών!

Αιτήματα για την αναγνώριση ελαφρυντικών υποβάλλουν στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης και όχι οι κατηγορούμενοι. Και μάλιστα, όχι στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά στην τελευταία φάση της, αφού έχει υπάρξει απόφαση ενοχής. Ο Λαγός υποβάλλει από την αρχή αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών, γλείφοντας και εκλιπαρώντας το δικαστήριο: «Αν δεν με κηρύξετε αθώο, τουλάχιστον δώστε μου ελαφρυντικό, να βγω πιο γρήγορα»!

Καλά θα κάνουν οι συνήγοροί του και ιδιαίτερα ο αντ’ αυτού πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ Ζωγράφος να ενημερώσουν τον «λεβέντη» ότι η απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, στηριζόμενη στο πλούσιο υλικό της δικογραφίας και της ακροαματικής διαδικασίας, είναι πλήρης και άρτια δομημένη νομικά και δεν αφήνει κανένα «παραθυράκι» στους δικαστές του Α’ Πενταμελούς Εφετείου για να δεχτούν έστω και ένα ελαφρυντικό για τους 31 από τους καταδικασθέντες και φυλακισθέντες νεοναζιστές ως διευθύνοντες ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ως συνεργούς στην εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (που είχε στοχοποιηθεί από τη νεοναζιστική συμμορία) και ως συνεργούς στις απόπειρες δολοφονίας των αιγύπτιων ψαράδων. Ας του αναλύσουν την απόφαση για να σταματήσει να το παίζει ξερόλας και να εκτίθεται με τις τζούφιες ρουκέτες του.

Στο προς νεοναζιστές… διάγγελμά του ο Λαγός, «ακονίζοντας τα μαχαίρια», κάνει ευθεία επίθεση στον φίρερ Μιχαλολιάκο, επειδή υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης, αλλά και σε όλους τους συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζιστών και στους κατηγορούμενους νεοναζιστές λέγοντας:

«Γιατί δυστυχώς στο πρωτόδικο που διήρκησε πεντέμισι χρόνια δεν ακούστηκε η φωνή μας πουθενά. Δίνω την υπόσχεσή μου ότι τώρα η φωνή μας θα ακούγεται, όχι μόνο μέσα από το ηχητικό που θα δίνεται κάθε ημέρα, αλλά και κυρίως μέσα από την παρουσία που θα έχουμε στο δικαστήριο.

Το πρώτο σημαντικό ήταν ότι υπήρξε, όπως το γνωρίζαμε σχεδόν όλοι, ένα αίτημα αναβολής από τους συνηγόρους του Νίκου του Μιχαλολιάκου, λόγω του προβλήματος με την υγεία που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Τούτο το ζήτημα είναι αρκετά σημαντικό, γιατί φυσικά πρέπει να εκπροσωπηθεί ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος. Γιατί φυσικά, εάν είναι άρρωστος, δεν το συζητάμε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Αλλά από την άλλη και εμείς, εγώ προσωπικά και κάποιοι άλλοι, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε μια τεράστια διακοπή ή αναβολή της δίκης. Γιατί η απεργία πείνας την οποία έκανα και ο αγώνας που κάνουμε προκειμένου να ξεκινήσει, όπως και ξεκίνησε το Εφετείο, έχει να κάνει με την αθώωσή μας, ή την αναγνώριση ελαφρυντικών. Ετσι ώστε να εκτίσουμε την μικρότερη ποινή και κυρίως το να αθωωθούμε.

Αν λοιπόν αυτά γίνουν με τεράστια καθυστέρηση και γίνουν μετά από χρονικό διάστημα δύο ετών, ας πούμε για παράδειγμα, θα είναι χωρίς καμία αξία η προσφυγή μας στο Εφετείο γιατί θα έχουμε εκτίσει μια παντελώς άδικη ποινή. Αυτό λοιπόν θα πρέπει να το προσέξουμε. Γι’ αυτό θα κινηθούμε για να δούμε τι λύσεις υπάρχουν προκειμένου και ο άνθρωπος αυτός να εκπροσωπηθεί κανονικά όπως δικαιούται και όπως πρέπει φυσικά, αλλά και εμείς να μην χάσουμε πολύτιμο χρόνο για να αποδείξουμε την αθωώτητά μας».

Καταρχάς, ο Λαγός γνωρίζει ότι ο φίρερ Μιχαλολιάκος είχε τέσσερις συνηγόρους υπεράσπισης: τον αδελφό του Παναγιώτη Μιχαλόλια από την αρχή (ήταν ο «γενικός κουμανταδόρος» όλων των συνηγόρων υπεράσπισης), τον Παπαδέλλη, τον Παγορόπουλο και τον Ηρειώτη. Και οι τέσσερις αυτοί συνήγοροι αγόρευσαν στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και υποστήριξαν την αθωώτητα του φιρερίσκου.

Δεύτερον, ο Παπαδέλλης, ενώ θα έχει εξουσιοδότηση από τον Μιχαλολιάκο, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως άγγελος για να αναγγείλει ότι ο Μιχαλολιάκος υποβάλλει αίτημα αναβολής της δίκης και δεν έθεσε ζήτημα εκπροσώπησης. Ο Παπαδέλλης, όπως πληροφορηθήκαμε (γιατί στον εξώστη που μας είχε «πετάξει η πρόεδρος αδυνατούσαμε να ακούσουμε τι λένε οι διάδικοι), ανέφερε ότι ο Μιχαλολιάκος δεν μπόρεσε να μελετήσει την απόφαση.

Τρίτον, ο Παπαδέλλης εμφανίστηκε σκόπιμα ως άγγελος για να κερδίσει χρόνο με τη διακοπή της δίκης για αρκετές ημέρες.

Τέταρτο, ο Λαγός, για να κρύψει την πρόθεσή του να κηρύξει πόλεμο στον Μιχαλολιάκο, επειδή αυτός υπέβαλε αίτημα αναβολής, από τη μια δηλώνει την αντίθεσή του σ’ αυτό το αίτημα και από την άλλη ισχυρίζεται ότι είναι υπέρ της εκπροσώπησης του Μιχαλολιάκου, ενώ γνωρίζει ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται, αφού έχει τουλάχιστον τρεις συνηγόρους.

Το αίτημα του φίρερ, ότι θέλει να παρίσταται ο ίδιος στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου είναι εκ του πονηρού. Ο ίδιος δεν πάτησε το πόδι του στις συνεδριάσεις του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παρά μόνο για να απολογηθεί. Ο αδελφός του Π. Μιχαλόλιας είχε το γενικό πρόσταγμα στην υπερασπιστική γραμμή που αναπτύχθηκε από τους νεοναζιστές στη δίκη του πρώτου βαθμού και το ίδιο θα συμβεί και τώρα, αν και θα αφορά μικρότερο αριθμό καταδικασθέντων νεοναζιστών και συνηγόρων υπεράσπισής τους.

Αίσθηση προκάλεσε η στάση της προέδρου του δικαστηρίου να επιτρέπει στο συνήγορο Παπαδέλλη να παρεμβαίνει συχνά στην ακροαματική διαδικασία, ενώ δήλωσε ότι είναι άγγελος!

Και μιας που αναφερόμαστε στην πρόεδρο, θα δηλώσουμε και πάλι την κάθετη διαφωνία μας με την απόφασή της να μας «εξορίσει» στον εξώστη του δικαστηρίου, ενώ υπήρχε χώρος στην αίθουσα. Διαμηνύσαμε μέσω του γραμματέα του δικαστηρίου, ότι διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφασή της και ότι απαιτούμε στις 6 Ιούλη, που θα επαναληφθεί η δίκη, να καθίσουμε πίσω από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, όπως ακριβώς γινόταν στις συνεδριάσεις του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Δημοσιότητα της δίκης δεν υφίσταται με τον Τύπο να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

ΥΓ. Την τελευταία στιγμή ο Λαγός ανακοίνωσε ότι ο «ντούρος» εθνικοσοσιαλιστής Κ. Πλεύρης (πατέρας του σημερινού υπουργού Υγείας) θα είναι ο δεύτερος συνήγορός του. Αυτή η κίνηση προκάλεσε αίσθηση, γιατί ο Πλεύρης ήταν που υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Λαγού στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, προτούν να περάσουν δύο μήνες από την απόρριψη προηγούμενης αίτησης αναστολής, με αποτέλεσμα η αίτηση, που εκδικάστηκε στις 12 Γενάρη του 2022, να απορριφθεί από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ως ανυπόστατη.

Ο Λαγός κατήγγειλε τότε τον Πλεύρη ότι τον «πούλησε», υποβάλλοντας εσκεμμένα μια άκυρη αίτηση. Ιδού η οργισμένη και δακρύβρεχτη ανάρτησή του:



Γιατί τώρα διόρισε και πάλι συνήγορό του αυτόν που κατήγγειλε ότι τον «πούλησε»; Εκτιμούμε ότι θέλει τον Πλεύρη για να τον βοηθήσει στον αναμενόμενο άγριο ενδοναζιστικό καυγά που θα ξεσπάσει μέσα και έξω από το δικαστήριο.

ΥΓ2. Οπως γράψαμε στο ρεπορτάζ για την πρώτη συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μπαρέκας και Τσορβάς παραιτήθηκαν από την έφεση, αποδεχόμενοι την πρωτόδικη απόφαση για την ενοχή και τις ποινές τους. Πρόκειται για έμμεση ομολογία ενοχής, αλλά και ομολογία του ότι δεν προσδοκούσαν ευνοϊκότερη μεταχείριση στο δεύτερο βαθμό.

ΥΓ3. Αναμένουμε από το δικαστήριο να απορρίψει ομόφωνα τις αιτήσεις αποφυλάκισης των νεοναζιστών Λαγού, Πανταζή, Καλαρύτη και Σταμπέλου, όπως έχει ήδη προτείνει η εισαγγελέας της έδρας.




Γεράσιμος Λιόντος

Πηγή: eksegersi.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια