Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - Ενημέρωση: Τι συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Δ/ντη του ΜΤΝ


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας σχετικά με την επιχειρούμενη περικοπή εσόδων ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Πρόεδρο Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού Αντιναύαρχο ε.α. Ιωάννη Σαμαρά Π.Ν. και τον Γενικό Διευθυντή Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού Πλοίαρχο (Ο) Ιωάννη Μαυρουδάκη Π.Ν.

Κατά τη συνάντηση αναπτύξαμε τις θέσεις μας για το παραπάνω ζήτημα και παράλληλα ζητήσαμε να εξεταστούν από τη Διοίκηση του Ταμείου η αύξηση του ανώτατου ύψους χορήγησης δανείων και η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολών του εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος.

Επίσης είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το πλεονασματικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα της οικονομικής χρήσης έτους 2021, για την πορεία υλοποίησης των έργων εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης λειτουργίας του Ταμείου, αναλύθηκαν η σύνθεση των μερισματούχων του Ταμείου και οι πηγές προέλευσης πόρων και εσόδων.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι σε σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ προβλέπεται η κατάργηση των μειώσεων, που επιβλήθηκαν, με το ν. 4093/2012, στα μερίσματα και στην οικονομική ενίσχυση που καταβάλλει στους μερισματούχους του το ΜΤΝ, με αναδρομική ισχύ από 01/01/2021 αποκαθιστώντας μια αδικία.

Τέλος, σύμφωνα με το πρόσφατα ψηφισμένο από το 23ο Συνέδριο Πρόγραμμα Δράσης της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. διεκδικούμε την εκπροσώπηση των στελεχών-μετόχων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, με την προσθήκη μέλους εκπροσώπου τον οποίο θα ορίζει η γενική συνέλευση του αντιπροσωπευτικότερου συνδικαλιστικού φορέα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα είναι αρωγός σε κάθε ενέργεια. που αποσκοπεί στην επίτευξη των σκοπών του ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ.





πηγή: neaplefsi.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια