Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο




Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο όπου καλούν συνδικάτα, κόμματα και αντιρατσιστικές οργανώσεις.


Σε εξέλιξη είναι η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο όπου σήμερα ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Θυμίζουμε ότι πριν από εξακόσιες δεκαέξι ημέρες είχε παρθεί η ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που ομόφωνα είχε κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Στη συγκέντρωση στο Εφετείο σήμερα καλούν, ανάμεσα σε άλλους οι: ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, σύλλογοι εκπαιδευτικών, ΚΕΕΡΦΑ, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΕΜΕΝ, Συνδικάτο Μετάλλου, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Διευκολυντική στάση εργασίας για συμμετοχή έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 7:00 έως τις 11:00 στο Λεκανοπέδιο, για όλο το δημόσιο, και το ΕΚΑ παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ.
Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση

Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί είναι πολύς, ενώ σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο Αθηνών έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. Δείτε φωτογραφίες




Στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο βρίσκεται η Μάγδα Φύσσα. Επίσης, στην αντιφασιστική κινητοποίηση συμμετέχει ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου.

Από το βήμα της συγκέντρωσης μίλησαν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες που είχαν δεχθεί δολοφονική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή.

«Ζητάμε να τους επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές. Κόντεψαν να με σκοτώσουν. Εσείς ο λαός πάλεψε να τους βάλει φυλακή. Τώρα ξανά παλεύουμε απέναντι στους φασίστες», είπε ένας από τους αλιεργάτες.

Ο Θωμάς Σίδερης, παραγωγός στην ΕΡΤ, διάβασε ένα συγκινητικό κείμενο στη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού εργάτη που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα από δύο Χρυσαυγίτες.




Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας υπενθύμισε τους αγώνες ντόπιων και μεταναστών που δόθηκαν επί σειρά ετών για να μπουν οι φασίστες στη φυλακή.

«Νικήσαμε κόντρα στο ξύλο και την τρομοκρατία, ενωμένοι εργάτες και αυτό θα κάνουμε και τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η Έφη Γανιάρη, εκπαιδευτικός, είπε ότι: Θέλουμε σχολεία ανοιχτά για όλους τους μαθητές, ο φασισμός δεν χωράει στις γειτονιές και τις τάξεις. Η θέση των φασιστών είναι στη φυλακή».

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. Κατήγγειλε τις «ρατσιστικές πολιτικές που στρώνουν τον δρόμο στις φασιστικές επιθέσεις. Push backs και στοχοποίηση όσων τα καταγγέλλουν είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Έχουμε μια σκληρή μάχη διαρκείας για να κερδίσουμε και αυτή τη δίκη. Το αντιφασιστικό κίνημα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη μάχη. Δεν επαναπαυόμαστε στους θεσμούς αλλά οργανώνουμε καθημερινά τη μάχη ενάντια σε ρατσισμό, πολεμοκαπηλεία και φασισμό», τόνισε.
Με χειροπέδες τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής

Την ίδια ώρα με τη συγκέντρωση, τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής με συνοδεία έμπαιναν στην αίθουσα του Εφετείου, όπου θα γίνει η δίκη.
Η αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη στο Εφετείο
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην κάθοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και πραγματοποιεί εκτροπή των οχημάτων στο ύψος της Πανόρμου, ενώ κλειστές είναι και οι οδοί Κ. Λουκάρεως και Δέγλερη.


Πηγή: www.in.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια