Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρατούσαν οκτώ μετανάστες ομήρους σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Πως αποκαλύφθηκε το σοβαρό περιστατικό



Θεσσαλονίκη: Ένα νέο σοβαρό περιστατικό αποκαλύφθηκε στην συμπρωτεύουσα και συγκεκριμένα η απαγωγή και ομηρία παράτυπων μεταναστών.



Το γεγονός αποκαλύφθηκε όταν ένας εκ των κρατούμενων επικοινώνησε με εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, με τους ομήρους των διακινητών τους να ήταν οκτώ μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Μαρόκο, που μόλις είχαν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, κρατούνταν παράνομα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι να καταβάλουν λύτρα για να αφεθούν ελεύθεροι.


Ακολούθησε επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο διαμέρισμα-“φυλακή”, ενώ συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές τους (24, 26 και 23 ετών), με καταγωγή από την Παλαιστίνη, τη Συρία και την Αλβανία.


Παράλληλα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση δύο ακόμη αλλοδαπών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναζητούνται, ενώ σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα θύματα, είχαν εισέλθει παράτυπα τα προηγούμενα 24ωρα στην ελληνικά επικράτεια, πληρώνοντας 1500 ευρώ (έκαστος), ενώ τα λύτρα που τούς ζητήθηκαν να καταβάλουν ανέρχονταν σε 500 ευρώ, για καθέναν.
Πηγή: debater.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια