Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην τελική ευθεία το θρίλερ της Πάτρας: Παραδίδεται το πόρισμα για Ιριδα, Μαλένα - Ερχονται νέες ποινικές διώξεις

Από σήμερα, στελέχη του Ανθρωποκτονιών σε Αθήνα και Πάτρα θα λάβουν 10-15 καταθέσεις από συγγενικό-φιλικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη.




Ισχυρές ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο, με διαφορετικό μηχανισμό σε Μαλένα και Ίριδα. Ο μηχανισμός θανάτου, αν ήταν βίαιος ή άλλης μορφής, για παράδειγμα με ήπια απόφραξη των αεροφόρων οδών (μύτη και στόμα), εξετάζεται στα εργαστήρια παθολογοανατομίας. Με ιστοχημικές χρώσεις, όπως λέγονται ιατροδικαστικά, επιχειρήθηκε να διαπιστωθεί ο τύπος θανάτου των δύο παιδιών.



Οι παθολογοανατόμοι έχουν ενεργοποιήσει όλα τα σχετικά πρωτόκολλα εργαστηριακών ιστοπαθολογικών ενεργειών, και φαίνεται να διαπίστωσαν με σχετική ακρίβεια τον τρόπο που σκοτώθηκαν τα δύο παιδιά και ότι αυτός έχει προκληθεί από εξωγενή παράγοντα.


Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων, που έχουν περιέλθει στην κατοχή των ιατροδικαστών, Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, έχουν ισχυροποιήσει τις ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου, με δεδομένο ότι έχουν αποκλειστεί όλες οι πιθανές άλλες αιτίες. Συνδυαστικά με τα αποτελέσματα των παθολογοανατομικών εργαστηρίων, οι ιατροδικαστές συντάσσουν το πόρισμά τους, το οποίο την Πέμπτη ή Παρασκευή (23 ή 24 Ιουνίου), θα το διαβιβάσουν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, στο οποίο είχε ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση.



Από σήμερα, τα στελέχη του αρμόδιου τμήματος, σε Αθήνα και Πάτρα θα λάβουν 10-15 καταθέσεις από συγγενικό-φιλικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών μαζί με τις καταθέσεις μαρτύρων, θα διαβιβαστούν από τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα κρίνουν αν τα στοιχεία είναι ικανά προκειμένου να ασκηθούν επιπρόσθετες ποινικές διώξεις στην Ρούλα Πισπιρίγκου ή και σε άλλα πρόσωπα ως φυσικοί αυτουργοί ή για συνέργεια στις δολοφονίες των δύο παιδιών.


Και στις δύο περιπτώσεις οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, εξέτασαν όλα τα ιατροδικαστικά ευρήματα και τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, όπως τις αλλοιώσεις στο συκώτι και τα νεφρά της Μαλένας, τις εκδορές-αμυχές στη μύτη και την εκχύμωση στο αριστερό μάγουλο του άτυχου κοριτσιού, την υποξυγοναιμία, τις εκδορές στο πρόσωπο και στον στοματικό βλεννογόνο της Ίριδας.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν, ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών και οι καταθέσεις μπορεί να μην αναδείξουν με απόλυτη ακρίβεια τα αίτια θανάτων των παιδιών, αλλά θα δώσουν έστω και για δια "αποκλεισμών" την… πιθανότερη αιτία, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ικανό για να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονίες. "Από τη στιγμή που οι θάνατοι των παιδιών δεν είναι συνέπεια των ασθενειών τους ή από άλλο παθολογικό παράγοντα, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ ο μηχανισμός θανάτου να είναι ασφυκτικός. Δια της ατόπου απαγωγής, αποκλείοντας δηλαδή τις άλλες αιτίες θανάτου, θα μπορούσε κανείς να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο της ασφυξίας. Ένα ενδεχόμενο που ενισχύεται ολοένα και περισσότερο από τα ιατροδικαστικά δεδομένα και τα παθολογοανατομικά αποτελέσματα, που ‘δείχνουν’ προς αυτή την κατεύθυνση", αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές, που εμπλέκονται στη διερεύνηση της υπόθεσης των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.
Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια