Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Θα σας ξηλώσω" έλεγε στο αεροδρόμιο, "συγνώμη" ζήτησε στο δικαστή






Το Αυτόφωρο επέβαλλε στον "θερμόαιμο" οδηγό ταξί, που τραυμάτισε αστυνομικούς, ποινή φυλάκισης 4 ετών κι ενός μήνα


"Καμπάνα", από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον 66χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος έκανε άνω κάτω το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, και τραυμάτισε αστυνομικούς στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο .






Το Δικαστήριο επέβαλλε στον 66χρονο, που κάθισε στο εδώλιο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων και άγρα πελατών, συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και ενός μήνα και χρηματική ποινή. Η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, ωστόσο θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε πρώτο 15νθήμερο του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν περιέγραψαν αναλυτικά ενώπιον του δικαστηρίου, οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν ( η επικεφαλής αστυνόμος που τραυματίστηκε στο χέρι και ο συνάδελφος της που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πατερίτσες, καθώς έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι) και οι οποίοι είχαν καταθέσει δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), ενώ κατέθεσε και ο τρίτος του αστυνομικού κλιμακίου που είχε προσπαθήσει να ελέγξει τον 66χρονο, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Όπως ανέφεραν, βρέθηκαν στο σημείο, με πολιτικά ρούχα, προκειμένου να ελέγξουν σχετικές καταγγελίες για υποκλοπή μεταφορικού έργου και άγρα πελατών. Κατέθεσαν ότι εντόπισαν τον συγκεκριμένο οδηγό, για τον οποίο ανέφεραν ότι είναι γνώριμος - καθώς, σύμφωνα με όσα είπαν, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την υπηρεσία και έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο - να έχει σταθμεύσει το ταξί επί της λεωφόρου Ικάρου (όχι στον προβλεπόμενο χώρο του αεροδρομίου) και να οδηγεί σε αυτό έναν τουρίστα, κουβαλώντας την βαλίτσα του.

Στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί είπαν ότι την ώρα που ο 66χρονος έβαζε την βαλίτσα στο πορτ μπαγκαζ, ζήτησαν να κάνουν έλεγχο, αφού του γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, και του έδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες.
Τότε, κατά τα λεγόμενά τους, ο ταξιτζής βγήκε εκτός εαυτού, "έπαθε αμόκ" και μπήκε στην θέση του οδηγού, επιχειρώντας να βάλει μπροστά το ταξί. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά φώναζε "θα σας δείξω, θα σας ξηλώσω όλους" και στις προσπάθειές τους να τον σταματήσουν και να τον βγάλουν από το όχημα, μάγκωσε το χέρι της αστυνόμου στο παράθυρο και χτύπησε τον δεύτερο αστυνομικό στο πόδι, προκαλώντας του κάταγμα.

Ο 66χρονος, όπως επεσήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης, ζήτησε συγνώμη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του περιστατικού. Επεσήμανε επίσης ότι δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τους αστυνομικούς, αλλά ήταν "συναισθηματικά φορτισμένος και δεν κατάλαβε τι γινόταν". Μάλιστα αναφέρθηκε ότι είχε μαζί του τα σχετικά χαρτιά που του ζητήθηκαν.

Ικανοποιημένοι με την απόφαση οι αστυνομικοί



Σε δήλωσή της, με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου, η δικηγόρος κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη, που εκπροσώπησε τους δύο τραυματίες αστυνομικούς ανέφερε:
«Ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι αισθάνονται από την απόφαση του Α Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί με αυτοθυσία, υψηλό επαγγελματισμό και ψυχραιμία διαφύλαξαν τα έννομα αγαθά των λοιπών χρηστών της οδού που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το σημείο.»

Στο δικαστήριο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης και Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Νικόλαος Καλομοίρης αλλά και πολλοί άλλοι αστυνομικοί.

Πηγή:www.cretalive.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια