Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Γιώργος Τράγκας: Πόρισμα "φωτιά" για την αμύθητη περιουσία - Μυστήριο με την προέλευση των ράβδων χρυσού

Ο αγώνας των Αρχών να βρουν από που έφτασαν οι ράβδοι χρυσού στα χέρια του Γιώργου Τράγκα - Το πόρισμα για το δάνειο, τα εισοδήματα, τα ακίνητα και τις θυρίδες.
Η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο, εκτός από πανάκριβα ακίνητα ή μετρητά, περιλαμβάνει και ράβδους χρυσού, οι οποίες έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των Αρχών που προσπαθούν να βρουν πώς έφτασαν στα χέρια του εκδότη.Δημοσιογραφικές πληροφορίες της εκπομπής "Live News" σημειώνουν πως αυτές οι ράβδοι χρυσού θα είναι οι πρώτες που θα κατασχεθούν εάν δεν αποκαλυφθεί η πηγή τους.

Το μυστήριο της Νότιας Αμερικής

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δέκα ράβδους σε θυρίδα, με την αξία τους να μπορεί να φτάνει συνολικά και το μισό εκατομμύριο ευρώ.Την ώρα που η έρευνα της αρχής για το Πόθεν Έσχες έχει βάλει στο στόχαστρο και συνεργάτες αλλά και μακρινούς συγγενείς του δημοσιογράφου που εμφανίζονται να είχαν συμμετοχή στις επιχειρήσεις του, η προέλευση των ράβδων χρυσού αποκτά κομβική σημασία.

Πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν μασάει τα λόγια του και λέει πως η περιοχή που κυρίως θα μπορούσαν να προέρχονται οι ράβδοι χρυσού είναι στη Νότια Αμερική.

Οι Αρχές την ίδια ώρα ψάχνουν:

-Από πού προέρχονται οι ράβδοι χρυσού;

-Γιατί δόθηκαν στον δημοσιογράφο;

-Πως έγινε η μεταβίβασή τους;

-Ποια παραστατικά υπάρχουν;

-Ο άνθρωπος που τις έδωσε στον Γ. Τράγκα πώς τις προμηθεύτηκε;

Από "κόσκινο" οι συνεργάτες του

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα με έλεγχο και πάγωμα και των δικών τους στοιχείων. Μεταξύ των ελεγχόμενων φέρεται να είναι και στενός συνεργάτης του ο οποίος επί χρόνια είχε υψηλόβαθμες θέσεις στις επιχειρήσεις του εκδότη.

Κύκλοι του συνεργάτη αυτού πάντως, λένε πως ο ίδιος όχι μόνο δεν είναι εμπλεκόμενος αλλά μάλιστα του οφείλονται δεδουλευμένα.

"Ήξερε πως υπήρχε μία σημαντική περιουσία του Γιώργου Τράγκα αλλά αυτά που αποκαλύπτονται ξεπερνούν κάθε φαντασία μάλιστα και στον ίδιο οφείλονται λεφτά από τον Γιώργο Τράγκα και μετά την κηδεία είχε έρθει σε επαφή με τον γιο του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη, για να μεσολαβήσει ως κληρονόμος να εξοφληθεί το χρέος", αναφέρουν κύκλοι του συνεργάτη του Γιώργου Τράγκα.

Οι συνεργάτες του δημοσιογράφου που βλέπουν το τσουνάμι των αποκαλύψεων στις τηλεοράσεις και νιώθουν την δικαιοσύνη να τους βάζει στην απόχη της λένε πως νιώθουν αδικημένοι και προβληματισμένοι από την πορεία που πήραν τα πράγματα.

"Δεν γνωρίζω τίποτα για δέσμευση περιουσιακών μου στοιχείων. Δεν έχω καθόλου περιουσία, είμαι συνταξιούχος. Το μόνο που έχω είναι η σύνταξή μου, δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε μαντήλι να κλάψω. Είχα συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα κατά το παρελθόν. Μάλιστα, είχα καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, επειδή αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πτωχεύσει για χρέη στο δημόσιο. Δεν είχα καμία πρόθεση να συμμετέχω σε διοικητικά συμβούλια και τέτοια. Εκείνος με πίεζε για να μπορέσει να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μπλεχτήκαμε και την πατήσαμε γιατί ήμασταν οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Όσοι συνεργαζόμασταν με τον Γιώργο Τράγκα, δεν γνωρίζαμε ότι έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη περιουσία. Γνωρίζω ότι είχε πάρει αρκετά χρήματα από τις αγοραπωλησίες καναλιών στις οποίες συμμετείχε, αλλά και από τις μετεγγραφές που έκανε στα ραδιόφωνα", δήλωσαν συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα.

Τώρα περιμένουν να δικαιωθούν όπως λένε, αλλά και να σταματήσουν να είναι κάτω από το μεγεθυντικό φακό της δικαιοσύνης για κάτι που, όπως λένε, δεν έκαναν.
"Φωτιά" το πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το πόρισμα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, το οποίο εξετάζει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έχει ολοκληρωθεί.

- Σύμφωνα με αυτό, το 2008 ο Γιώργος Τράγκας έλαβε δάνειο ύψους 2 εκατ. €.

- Το 2018 το εν λόγω δάνειο αποπληρώθηκε και η τράπεζα του "χάρισε" περίπου 600.000 €.

- Την περίοδο 2002 – 2020, σύμφωνα με το πόρισμα, το εισόδημα του δημοσιογράφου ήταν 5,5 εκατ. €, ενώ της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, 446.000 €.

- Την ίδια περίοδο, 2002 – 2020, η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ζεύγους υπολογίζεται τουλάχιστον στα 23 εκατ. €, ενώ στην κατοχή τους έχουν και δύο θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο.

- Το 2013, και πάντα σύμφωνα με το πόρισμα, σε τράπεζα του Μονακό, ο γνωστός δημοσιογράφος κατέθεσε ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατ. €
Πηγή: www.thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια