Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κανονικό οπλοστάσιο είχε η συμμορία ανηλίκων σε Παγκράτι και Βύρωνα - "Μα@@@@ με ψάχνουν οι μπάτσοι..."

Το πρωί της Τρίτης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ακόμα μέλη της συμμορίας, ηλικίας 15 και 17 ετών, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών τους.





Σουγιάδες, μαχαίρια, λεπίδες, θραύστες κρυστάλλων, σιδερογροθιά, σφυρί μεταλλικό γκλοπ, ακόμα και… τσεκούρι. Πρόκειται για μερικά μόνο από τα όπλα που χρησιμοποιούσαν τα ανήλικα μέλη συμμορίας ληστών, που έβαζε στο στόχαστρο μαθητές σε γειτονιές της Αθήνας.



Το πρωί της Τρίτης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ακόμα μέλη της, ηλικίας 15 και 17 ετών, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών τους. Οι δύο "άγουροι" κακοποιοί, μαζί με ένα ακόμα μέλος της συγκεκριμένης "σκληρής" συμμορίας, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στη Γλυφάδα, είχαν "πρωταγωνιστήσει" σε τρείς βίαιες επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα σε Παγκράτι και Βύρωνα. Με… σπασμένη μύτη στο νοσοκομείο, είχε καταλήξει λίγο καιρό πριν ένα μαθητής στο Παγκράτι, που δέχτηκε επίθεση από τους δύο νεαρούς κακοποιούς, την ώρα που περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της περιοχής. Τα μέλη της συμμορίας, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με full-face, του είχαν ζητήσει το κινητό του τηλέφωνο και όταν εκείνος αρνήθηκε, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με μανία στο πρόσωπο και το σώμα. Με αντίστοιχο τρόπο είχαν επιτεθεί οι ίδιοι δράστες σε παρέα 7 ανηλίκων στο Βύρωνα, από τους οποίους απέσπασαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ως ένδειξη δύναμης και επικυριαρχίας. Σε ένα ακόμα περιστατικό στις 8 Φεβρουαρίου στο Παγκράτι, δύο 14χρονοι είχαν δεχτεί, επίθεση από τους 3 συλληφθέντες στην Πλατεία Πλυτά.


Χαρακτηριστικές είναι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών της συμμορίας, μετά από την επίθεση στην Πλατεία Πλύτα, που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. "Μ....α, με ψάχνουνε μ…..ι. Με ψάχνουμε μ…..ι για τη φέρμα που είχαμε κάνει στο Παγκράτι σε εκείνους τους δύο μικρούς", γράφει σε μήνυμα του ο 17χρονος, δίνοντας συμβουλές σε άλλο μέλος της συμμορίας για να αποφύγει την σύλληψη.

"Άκουσέ με πολύ προσεκτικά Μ. και βάλτο καλά στο μυαλό σου και πες το και στον Δ., γιατί εγώ δεν έχω καθόλου χρόνο να του το πω. Αν μας πάνε στο Τμήμα, δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε κανέναν εκεί από το Παγκράτι. Και αν μας ρωτήσουν που ήμασταν θα πεις ήμασταν στο Ηράκλειο, οκ; Θυμήσου το! Αν πάμε στο Τμήμα, θα πούμε ήμασταν στο Ηράκλειο, στο λέω bro μου…", γράφει χαρακτηριστικά.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 6 σουγιάδες, 5 μαχαίρια, λεπίδα, τσεκούρι, πτυσσόμενη ράβδος, σιδερογροθιά, 4 θραύστες κρυστάλλων, κουκούλα τύπου "full face", ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση, συσκευασία με κάνναβη, ζυγαριά ακριβείας, 3 τρίφτες, 2 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ και ένα tablet. Στο σπίτι του 15χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: συσκευασία με κωδεΐνη και 2 κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία που διαπράττει ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπρόσθετα ο 17χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια