Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάλεσμα της ΕΑΚΠ για τις εκλογές της Ενωσης Μυτιλήνης


Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ε.Α.Κ.Π. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/5 η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Παρόλο που η ενημέρωση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε περισσότερο να μας δυσκολεύει παρά να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή της, κατάφερε να παραβρεθεί και εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. Όπως διαπιστώθηκε και από περιοδεία του στα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειας η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δεν γνώριζε τίποτα.

Όσο αφορά τα πεπραγμένα της συνεδρίασης, από τον απολογισμό που παρουσίασε το προεδρείο απουσίαζε για άλλη μια φορά οποιαδήποτε μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης ενώ κυρίαρχη θέση είχαν διάφορες συναντήσεις προς εξεύρεση δωρεών και χορηγιών. Επίσης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα εις βάρος της Ε.Α.Κ.Π. δεν δίστασαν ακόμα και να επικρίνουν την παράταξη μας η οποία κατέφυγε σε νομικά μέσα προκειμένου να αποτρέψει τον αποκλεισμό πολλών συναδέλφων από τις εκλογές της Ένωσης.

Εμείς από τη μεριά μας αφού αναφέραμε τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες της παράταξης μας κυρίως όσο αφορά το νόμο 4662/2020, στηλιτεύσαμε τον αρνητικό απολογισμό του προεδρείου και συνολικά αλλά κυρίως για την απροκάλυπτη αδράνεια του και την πολύτιμη συμβολή του στο να περάσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα και ανώδυνα αυτός ο νόμος που έβαλε ταφόπλακα στο σύνολο σχεδόν των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ένωσης την Πέμπτη 02/06 με ηλεκτρονική ψηφοφορία και την Παρασκευή 03/06 με κάλπη μόνο στην Π.Υ. Μυτιλήνης.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Καλούμαστε να συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες σε μια περίοδο που όλο και περισσότερο γίνονται αντιληπτές οι αρνητικές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η Ε.Α.Κ.Π. πάντα προειδοποιούσε και πρωτοστατούσε στην οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Η μείωση των αποδοχών μας, η αύξηση της φορολογίας (άμεσης και έμμεσης), το «πετσόκομμα» εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και της ενέργειας έρχονται να προστεθούν στα διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν εμάς τους πυροσβέστες με τις χιλιάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, τις πολυήμερες επιφυλακές, τα εξαντλητικά ωράρια εν ώρα εργασίας, την έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας αλλά και στα συμβάντα.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την αντιπυρική περίοδο όπου καλούμαστε και φέτος να προστατέψουμε τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων μας καθώς και το δασικό πλούτο της χώρας μας κάτω από αντίξοες συνθήκες αφού:

· Το δίκτυο πυρασφάλειας της χώρας παραμένει το ίδιο αποσαρθρωμένο όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

· Υπάρχουν τεράστια οργανικά κενά τα οποία δεν προτίθεται η κυβέρνηση να καλύψει σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

· Υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή με πεπαλαιωμένα οχήματα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί με τη στήριξή σας να συμβάλετε στην ενδυνάμωση του αγώνα για την πραγματοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας:

· Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως Βαρύ - Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο, θεσμοθέτηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις υπηρεσίες αλλά και στο περιβάλλον της εργασίας μας.

· Αύξηση των μισθολογικών αποδοχών σε επίπεδα που να μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, χρηματική αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης.

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων και άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων οργανικών κενών.

· Υλικοτεχνικές υποδομές σύμφωνα με τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες της εποχή μας.

· Κατάργηση του νόμου 4662/2020 με τον οποίο ξεσπιτώνονται συνάδελφοι, καθιερώνεται το μέτρο της επιφυλακής ως μόνιμη κατάσταση (ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες) και δημιουργεί ένα σύστημα πολιτικής προστασίας μακριά από τις πραγματικές ανάγκες.

· Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος πυρασφάλειας για την αποτελεσματική προστασία των περιουσιών των συνανθρώπων μας και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε μακριά από τα συμφέροντα ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που προσπαθούν να εισχωρήσουν στο αντικείμενο αυτό.

Επίσης σας καλούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε τη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου μας με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για τα Συμβούλια, τις Συνελεύσεις, όπου μέσα από γόνιμο διάλογο θα παίρνονται αποφάσεις και θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την οργάνωση δυναμικών μαζικών κινητοποιήσεων έτι ώστε τα προβλήματά μας να βρίσκουν καλύτερες προοπτικές για την επίλυσή τους.

Να βάλουμε φρένο στη δράση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που με την πρακτική τους ρίχνουν νερό στο μύλο των αντεργατικών πολιτικών με μικρό εξυπηρετήσεις μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ




Πηγή:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια