Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυνήγι της Τροχαίας με «κοντράκηδες» και δύο συλλήψεις στην παραλιακή – Οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να… γλιτώσει


Κινηματογραφικές και εξόχως επικίνδυνες σκηνές στο «σαφάρι» ελέγχων της Τροχαίας Αττικής




Σκηνές από αστυνομική ταινία του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/6) στην παραλιακή λεωφόρο, καθώς ορισμένοι «κοντράκηδες» επιχείρησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τον έλεγχο από την Τροχαία Αττικής που είχε εξαπολύσει «σαφάρι».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν δύο οδηγοί διότι κατελήφθησαν να ενεργούν συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς, προκαλώντας τρόμο και ανησυχία στους λοιπούς χρήστες της οδού και κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.


Πιο αναλυτικά, ο ένας εξ αυτών, οδηγός αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, στο ύψος της χ/θ 30,5 της Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου (RIBAS) δε συμμορφώθηκε σε σήμα που του έγινε από τους αστυνομικούς για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, ενεργώντας αναστροφή και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, διαταράσσοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Ο έτερος οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας υψηλού κυβισμού, κινούμενος επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, ρεύμα προς Γλυφάδα δε συμμορφώθηκε ομοίως σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη ερυθρούς σηματοδότες. Τα εμπλεκόμενα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ οι οδηγοί τους συνελήφθησαν και με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
85 παραβάσεις σε 241 ελέγχους

Συνολικά διενεργήθηκαν 241 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις του Ν.2696/99 «Περί Κ.Ο.Κ.», εκ των οποίων οι 4 σε βαθμό πλημμελήματος. Οι περισσότερες είχαν να κάνουν με μη χρήση κράνους (35), με παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (5), με πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών (4) κ.ά. Επίσης, αφαιρέθηκαν 33 ζεύγη πινακίδων, 16 μονές πινακίδες κυκλοφορίας και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας και 45 άδειες ικανότητας οδήγησης. Ακινητοποιήθηκαν 4 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό τα 2 εξ αυτών.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Τροχαίας Καλλιθέας και Α΄ Νοτιοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή Αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.


Πηγή: www.newsbeast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια