Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τον τραυματισμό της Αλεξίας Σαμαρτζή


Ανήμερα Πάσχα 2019 η μικρή Αλεξία έπαιζε μαζί με άλλα παιδάκια έξω από το σπίτι της στις Θεσπιές. 

Μία σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα. Η ζωή του κοριτσιού σώθηκε όμως τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο.

Οι αστυνομικοί τότε διαπίστωσαν ότι η σφαίρα προήλθε από ένα σπίτι που βρίσκεται απέναντι, στον οικισμό Λεοντάρι και οδήγησαν στη Δικαιοσύνη τον άνθρωπο που φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα για να ''γιορτάσει' με τον τρόπο αυτό την Ανάσταση.

Χθες ολοκληρώθηκε η δίκη κατά τη διάρκεια της οποίας απολογήθηκε ο κατηγορούμενος όμως έχει αξία η αγόρευση της κυρίας Εισαγγελέως η οποία συγκλόνισε την αίθουσα με όσα είπε για το δράμα του παιδιού και της οικογένειας αλλά και τη στάση του 55χρονου.

Το bloko.gr παρουσίαζει ένα μικρό μέρος από όσα είπε η κυρία Εισαγγελέας: Πράγματα που συγκινούν και παραδειγματίζουν ώστε όποιος τα διαβάζει να τα αποτυπώσει στο μυαλό και να τον βοηθήσουν να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

''Έρχεται αυτή η αποφράδα μέρα στην καριέρα ενός εισαγγελέα που πρέπει ο να μιλήσει για μια συντριβή. Ποια είναι η συντριβή; Η βαρύτατη κάκωση της Αλεξίας. Συμπονώ τους γονείς. Νιώθω όμως οδύνη και θλίψη μόνο για το κορίτσι. Η ζωή είναι δώρο. Οι γονείς με κάθε βάσανο ή πόνο, ζωή έχουν η Αλεξία καμία. Είναι δευτερεύον για μένα οι γονείς και το περιβάλλον.

 

Κύριε κατηγορούμενε σας λέω να με ακούσετε. Ό,τι πω θα το πω επειδή γνωρίζω ότι εκτίθεμαι. Είμαι η τελευταία φωνή γιατί το δικαστήριο αποφαίνεται. Σήμερα κλείνει αυτή η δίκη. Τιμώ αυτό το καθήκον που έχω και όσα θα πω είναι γιατί μου τα επιτάσσει η συνείδηση μου. Θα αναλογιστείτε όσα θα πω με την ιδιότητα του ανθρώπου. Τα παιδιά σας είναι ενήλικα και εργάζονται το γεγονός ότι συνεχίζουν να μένουν στο σπίτι σας σημαίνει ότι πρέπει να συνεισφέρουν στον οίκο. Και δεν είναι ηθική υποχρέωση αλλά νομική. Ναι και το εισόδημα του γιου πρέπει να διατεθεί για την Αλεξία. Συνεισφέρει στον οίκο. Έχουμε να συνεισφέρουμε στην αποκατάσταση της Αλεξίας. 

 Αύριο τα παιδιά σας θα φύγουν από το σπίτι, θα ερωτευτούν, θα πληγωθούν, θα πονέσουν, θα χωρίσουν, θα κλάψουν, η Αλεξία όχι. Θα δουν πολλά ηλιοβασιλέματα η Αλεξία κανένα. Ο κατηγορούμενος είναι στα όρια του ακαλλιέργητου δεν έχει ενσυναίσθηση. Είμαι πεπεισμένη ότι είναι από αμέλεια η πράξη του. Είμαι πεπεισμένη ότι είναι αυτός ο ένοχος. Έχετε τη χαρά να έχετε τις αισθήσεις σας να κάνετε τα πάντα όλα, η Αλεξία αυτή τη χαρά να απολαύσει τη ζωή την έχασε. 

Η Αλεξία μπορούσε να γίνει τα πάντα. Και δεν μπορούμε να πούμε πλέον τι θα μπορούσε να γίνει γιατί δεν ξέρουμε την ευφυΐα της, τα χαρίσματα της. Δεν ξέρουμε τίποτα. Η μεταβολή στον κόσμο τούτο είναι ότι τα παιδιά σας αν βγουν από εδώ και χτυπήσουν θα πονέσουν , θα πουν κάτι. Η Αλεξία δεν θα πει τίποτα. Αυτή είναι η συντριβή, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Χρόνος μηδέν είναι εκεί που δέχεται  φυσίγγι στο κρανίο της. Ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και αποδεικτό έχει γίνει. 

Έχουμε συνειδητή αμέλεια. Βλέπει τη συστάδα σπιτιών και πυροβολεί. Δεν θέλει να βλάψει κανένα θέλει να ακούσει τον ήχο, το μπαμ και να η αυτοπληρωση εκείνη την ώρα. Πυροβολεί λέει πολλά χρόνια και δεν έχει τραυματίσει κανέναν. Δεν ήξερε τις ικανότητες του όπλου του, απλώς σε αγει και σε φέρει το συναίσθημα της αυτοπληρωσης. Θέλεις ένα πιστόλι τρόπαιο; Πρέπει να το προσεχείς. Αλλά ότι είδε την καθήμενη Αλεξία δεν την είδε. .









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια