Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έκρηξη στο Μενίδι: Κυκλώματα λαθραίων τσιγάρων ''βλέπει'' η ΕΛ.ΑΣ - ''Κλειδί'' το παράνομο φορτίο στο φορτηγό




Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει ποια είναι τα άτομα που διαχειρίζονταν τον χώρο, ενώ άγνωστη παραμένει και η ταυτότητα των δραστών.


Πηγή: Διαμάχη ανάμεσα σε κυκλώματα λαθρεμπορίας τσιγάρων, βλέπουν οι αρχές πίσω από την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στη συμβολή των οδών Ικονίου και Αγίου Σπυρίδωνος, εντόπισαν στο υπόγειο του ισοπεδωμένου κτιρίου δύο φορτηγά, με το ένα να έχει φορτίο, 10 κούτες λαθραία τσιγάρα. Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει ποια είναι τα άτομα που διαχειρίζονταν τον χώρο, ενώ άγνωστη παραμένει και η ταυτότητα των δραστών που έχουν αποτυπωθεί από κάμερες ασφαλείας. Από την ισχυρή έκρηξη, δημιουργήθηκε κρατήρας ανάμεσα στο ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου, ενώ ζημιές καταγράφηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα, σε ακτίνα 200 μέτρων.

Η ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε την περιοχή του Μενιδίου, λίγο μετά της 04:15 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι έντρομοι κάτοικοι ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική, από την πρώτη όμως αυτοψία στο σημείο διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη είχε προκληθεί από την τοποθέτηση κάποιου μηχανικού. Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν άμεσα την Αστυνομία και στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ξεκίνησε τις έρευνες περισυλλογής υπολειμμάτων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, οι δράστες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον 4 κιλά μασούρια δυναμίτιδας, καθώς στο σημείο που βρισκόταν ο εκρηκτικός μηχανισμός, δημιουργήθηκε κρατήρας με περίμετρο 60 εκατοστά και σχεδόν μισό μέτρο βάθος.

Η μεγάλη ποσότητα των εκρηκτικών υλών διαπιστώνεται και από την εικόνα καταστροφής που έχει αποτυπωθεί σε αρκετά οικοδομικά τετράγωνα περιμετρικά της αποθήκης. Διαλυμένοι τοίχοι , σπασμένα τζάμια και κουφώματα, βαριές σιδερένιες κατασκευές, "ξεριζωμένες" από τη βάση τους, κατεστραμμένα αυτοκίνητα. "Νομίζαμε ότι έγινε σεισμός. Αν ήταν άλλη ώρα θα θρηνούσαμε θύματα. Είναι ήσυχη γειτονιά τα παιδιά μας παίζουν στο δρόμο... ", αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής, που ξύπνησε σοκαρισμένη από τον ισχυρό κρότο τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν μηχανή με δύο αναβάτες να προσεγγίζει το σημείο λίγο πριν την έκρηξη, αλλά και ένα νεαρό άτομο να σπάει τη τζαμαρία της αποθήκης και να πετάει τον εκρηκτικό μηχανισμό. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ύποπτων ατόμων βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις αρχές να αναζητούν και άλλο βιντεοληπτικό υλικό. Παράλληλα η αστυνομία προσπαθεί να ξεκαθαρίσει αν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης χρησιμοποιούσε ο ίδιος τον χώρο ή αν είχε νοικιαστεί σε άλλα άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο που στέγαζε στο παρελθόν ξυλουργείο, είχε "αλλάξει χέρια" πριν από περίπου 2 χρόνια. "Κλειδί" στις έρευνες, θα αποτελέσει το παράνομο φορτίο που εντοπίστηκε σε φορτηγό στο υπόγειο της αποθήκης, με τις αρχές να αναζητούν τους διακινητές των λαθραίων τσιγάρων.

Πηγή:www.thetoc.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια