Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΤΟΛΗ Η ΠΑΝΩΦΟΡΙ;


Του ΣΑΜΙΩΤΗ Αναστάσιου, Αντιπρόσωπου Ε.ΑΣ.Υ.Α


Βλέποντας έναν αστυνομικό ο πολίτης το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει σε αυτόν είναι η στολή του, και είτε το θέλουμε είτε όχι από αυτήν καθορίζεται εν μέρει η συμπεριφορά του απέναντί του και είναι αυτό που λέμε με απλά λόγια ευπρεπή παρουσία.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει η χορήγηση υφασμάτων και υποδημάτων πλην της αρχικής χορήγησης στην σχολή Αστυφυλάκων και η οποία πιστώνεται τελικώς σε κρατήσεις από τον μισθό του έκαστου Αστυνομικού.

Τα επόμενα χρόνια της Αστυνομικής του υπηρεσίας η αντικατάσταση, επιδιόρθωση, μεταποίηση ή εκ νέου αγορά πραγματοποιείται από τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Κριτήριο επιλογής της εκάστοτε αγοράς της στολής του καθιστά η οικονομική του δυνατότητα και τα επιχειρησιακά κριτήρια αναλόγως την Υπηρεσία.

Θεωρώντας δεδομένο στον εκσυγχρονισμό της στολής του Έλληνα Αστυνομικού θα αποτελεί σημαντικό παράγοντα η αναβάθμιση της ποιότητας σε υφάσματα, υποδήματα και λοιπά υλικά ώστε να συνάδουν με τις σύγχρονες απαιτήσεις εργασίας του.

Συμπερασματικά λόγω των ανωτέρω θα έπρεπε να εξετάσουμε την χορήγηση νέων σύγχρονων στολών με βλέμμα τις Ευρωπαϊκές αστυνομίες ή τουλάχιστον σε περίπτωση αδυναμίας χορήγησης να εξεταστεί σχετικό ετήσιο επίδομα ιματισμού αναλόγως την κάθε Υπηρεσία και τις ανάγκες της.

Έτσι επιτέλους θα μπορεί να εφαρμοσθεί στην πράξη η ομοιομορφία των στολών, όπως αυτή έχει θεσπιστεί με τα πρότυπα στολών, η οποία θα προκαλεί σεβασμό με την ευπρεπή παρουσία των Αστυνομικών.


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»


Πηγή: easya.gr








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εν ετει 2022 να χορηγούνται στολές ανά 2ετια και να υποχρεώνεται το προσωπικό να τις φοράει. Διαφορετικά ότι γουστάρει ο καθένας θ αγοράζει κ θα φοράει. Όσα έχει το πορτοφόλι του καθένας. Μακάρι να έπαιρναν όλοι 2500-3000€ όπως οι Ταξιαρχοι κ στρατηγοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ σε λίγο θα πηγαίνω με αθλητικά και τζιν στην υπηρεσία! Αυτά τα ρούχα έχω δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πληρώσω για αλλά! Να κόψω από τα ρούχα και το φροντιστήριο των παιδιών μου για να πάρω στολή και άρβυλα? 10 χρόνια τώρα δεν μου έχει δοθεί απολύτως τίποτα από το Κράτος για να κάνω όπως πρέπει και θέλει τη δουλειά μου!