Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 όπως και το πρόστιμο των 100 ευρώ


ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 όπως και το πρόστιμο των 100 ευρώ






Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών, «αποτελεί συνταγματικά ανεκτό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων» έκρινε κατά πλειοψηφία σε διάσκεψή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και απέρριψε τέσσερις προσφυγές που είχαν κατατεθεί ενώπιον της για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣτΕ, το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 ετών είναι συνταγματικά ανεκτό επειδή «βασίζεται σε επίκαιρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση σκοπών μείζονος δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή στην προστασία των ατόμων της ηλικιακής αυτής ομάδας έναντι της βαριάς νόσησης και του θανάτου, στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και στην αποσόβηση του κινδύνου κατάληψης όλων των ΜΕΘ».

Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν εμβολιάζονται

Ακόμη, η Ολομέλεια ΣτΕ, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για όσους δεν εμβολιάζονται «συνιστά κατ’ αρχήν εύλογο κίνητρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών προσώπων, ενόψει των προαναφερόμενων σκοπών δημόσιου συμφέροντος, πολύ περισσότερο δε που, μετά την αναστολή του άρθρου 24 για το χρονικό διάστημα από 15.4.2022 μέχρι 30.9.2022 δυνάμει του άρθρου εικοστού ενάτου του ν. 4917/2022 και της Γ.Π. οικ. 20906/11.4.2022 απόφασης του Υπουργού Παιδείας, η οποία εχώρησε πριν από τη συζήτηση των αιτήσεων την 6η.5.2022, το συνολικό ποσό του προστίμου, περιοριζόμενο για το ήμισυ των μηνών Ιανουαρίου και Απριλίου και για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2022, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ».

Πηγή: lawandorder.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απλά τραγικοί όλοι τους. Για μία ακόμη φορά η Δικαιοσύνη έγινε δεκανίκι των συμφερόντων