Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

54ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας CISM-2022 (Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας)


To 54ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας CISM-2022 (Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας), πραγματοποιήθηκε από 28/5 έως 5/6/2022 στον κόλπο της Βρέστης στην Γαλλία

Η Ιστιοπλοϊκή ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στην Ελληνική Αποστολή με τον Υ/Α΄ΤΑΓΑΡΟΠΟΥΛΟ Αλέξανδρο ως κυβερνήτη του σκάφους της Εθνικής ομάδας των Ε.Δ.&Σ.Α. και τον Υ/Α΄ΜΑΥΡΟ Νικόλαο ως πλήρωμα αυτής.

Στην Εθνική ομάδα εκτός των ανωτέρων αστυνομικών συμμετείχαν επίσης ως μέλη του πληρώματος του σκάφους: ο Πλωτάρχης Π.Ν ΣΩΤΗΡΙΟΥ Στέλιος, η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 Ταγματάρχης Πυροβολικού ΤΣΟΥΛΦΑ Αιμιλία, ο Λοχαγός ΜΗΛΑΙΟΣ Μιχάλης ως προπονητής, ως Αρχηγός αποστολής ο Τμηματάρχης του Α.Σ.Α.Ε.Δ. Αντιπλοίαρχος Π.Ν ΜΑΡΓΙΩΛΑΚΗΣ Γεώργιος και ως επικεφαλής όλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και εκπρόσωπος του CISM ο Διευθυντής του Α.Σ.Α.Ε.Δ. Πλοίαρχος Π.Ν. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων.




Οι αγώνες ήταν τύπου match race (ιστιοπλοϊκές μονομαχίες ένας εναντίον ενός με ίδιας κατηγορίας σκάφη).

Στα προκριματικά των δύο πρώτων ημερών, η ομάδα κατέκτησε την 2η θέση, ύστερα από 12 Ιστιοδρομίες και αγωνιζόμενη εναντίον όλων των ομάδων, από δυο φορές.

Την τρίτη ημέρα των αγώνων, αγωνίστηκε ενάντια στην ομάδα του Καναδά και επικράτησε με 4-0 νίκες και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Την προτελευταία μέρα των αγώνων ξεκίνησαν τα ημιτελικά, με τα ζευγάρια Γαλλία-Ισπανία και Ελλάδα-Πολωνία. Οι ομάδες που θα έφταναν πρώτες στις 4 νίκες θα προκρινόντουσαν στο μεγάλο τελικό, ενώ οι ηττημένες ομάδες θα περνούσαν στον μικρό τελικό.

Η ομάδα της Ελλάδος, παρά το καλό ξεκίνημα, δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό καθώς αποσύρθηκε λόγο σοβαρής ζημίας στο σκάφος, αλλά και λόγω αμφισβητούμενων ποινών που της δόθηκαν από τους διαιτητές, στις επόμενες ιστιοδρομίες για τις οποίες υποβλήθηκαν και οι απαραίτητες ενστάσεις.


Τα τελικά αποτελέσματα της ημέρας ήταν Γαλλία-Ισπανία 4-0 και Ελλάδα-Πολωνία 2-4 Την τελευταία ημέρα των αγώνων η Γαλλία επικράτησε 2-0 των Πολωνών και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας τους Πολωνούς στη δεύτερη θέση , ενώ στον μικρό τελικό η ομάδα της Ελλάδας επικράτησε των Ισπανών με 2-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ιστιοπλοϊκή Ομάδα έδειξε από πολύ νωρίς τις δυνατότητες και την πληρότητα της να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα πράγμα που όλοι οι επιτελείς των χωρών καθώς και ο ίδιος ο Ναύαρχος της Γαλλίας, υπεύθυνος για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, προέβλεπαν τελικό μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος. Δυστυχώς η αστοχία του υλικού και κάποιες κακές επιλογές έφεραν την ομάδα στο τρίτο σκαλί του βάθρου.


Η ελληνική αποστολή μετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις και συσκέψεις που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και επιλέχθηκε να είναι η επόμενη χώρα που θα διοργανώσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στην Αθήνα.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια