Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συμφωνία για μεταφορά 2,5 τόνων κοκαΐνης είχε κάνει το κολομβιανό καρτέλ



Η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών μαζί με τις ιταλικές και τις ελληνικές αρχές παρακολουθούσαν εδώ και πάρα πολύ καιρό πώς εξελισσόταν η συμφωνία του διεθνούς κυκλώματος και περίμεναν να επέμβουν


Συμφωνία για την μεταφορά 2,5 τόνων κοκαΐνης από την Κολομβία στην Ελλάδα ήταν η αρχική συμφωνία της συμμορίας των Άγγλων με το κολομβιανό καρτέλ.



Η συμφωνία προέβλεπε τα πρώτα χρήματα στους Άγγλους να δίνονταν με τα πρώτα κιλά κοκαΐνης που θα έφθαναν στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστο όμως για ποιο λόγο η συμφωνία έσπασε και τελικά οι Κολομβιανοί έστειλαν μόνο τα 300 κιλά στη Θεσσαλονίκη.

Η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών μαζί με τις ιταλικές και τις ελληνικές αρχές παρακολουθούσαν εδώ και πάρα πολύ καιρό πώς εξελισσόταν η συμφωνία του διεθνούς κυκλώματος και περίμεναν να επέμβουν.


Υπ' αριθμόν 1 στόχος είναι ο αρχηγός της συμμορίας των ναρκεμπόρων που ζει στην Κολομβία, ενώ πρόσφατα έκανε ταξίδι σε Αφρική και Μεξικό. Είναι το πρόσωπο, που έχει μπει στο στόχαστρο των Αμερικανών και ο κλοιός στενεύει γύρω του, ενώ τα άτομα που συνελήφθησαν στην Ελλάδα, αποτελούσαν στόχο σχεδόν όλων των αρχών ασφαλείας της Ευρώπης.



Οι Αμερικάνοι και οι Ιταλοί όταν αναφέρονταν στο συγκεκριμένο καρτέλ έλεγαν τη φράση: «Η υπόθεση των Άγγλων» και δούλευαν την υπόθεση πάνω από έξι μήνες. Οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν να εντοπίσουν στη Θεσσαλονίκη τη βίλα-στρατηγείο των ναρκεμπόρων για να ακολουθήσει και η επιχείρηση-αστραπή που οδήγησε στη σύλληψη των τεσσάρων εμπόρων ναρκωτικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν τοποθετήσει στο φορτίο με την κοκαΐνη ειδικά μηχανήματα σε μορφή USB που αποτελούσαν τους «κόφτες» σήματος ακόμη και κινητών τηλεφώνων, καθώς έτσι πίστευαν ότι δεν θα τους εντόπιζαν οι ελληνικές αρχές σε περίπτωση που κάτι είχαν υποψιαστεί και τους παρακολουθούσαν.

Πηγή: www.cnn.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια