Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανελλήνιες 2022: Σε ποιες σχολές πέφτουν οι βάσεις - Οι πρώτες εκτιμήσεις


Το 80% των υποψήφιων θα πάρει κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτωτική τάση.






Το Σάββατο 18 Ιουνίου ξεκίνησε η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων. Το πρώτο μάθημα πουεξετάστηκαν οι υποψήφιοι είναι τα Αγγλικά ενώ το τελευταίο είναι τα Ιταλικά την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, οι βάσεις στα ΑΕΙ αναμένεται να πέσουν φέτος ενώ θα μειωθεί και το όριο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε σχέση με πέρσι.




Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν το 80% των εξεταζόμενων του 4ου επιστημονικού πεδίου που διεκδικούν τμήματα Οικονομίας και Μαθηματικών να παίρνει κάτω του 10 στα Μαθηματικά.


Για τους υποψηφίους που διεκδικούν σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή Ιατρικές και άλλες σχολές επιστημών Υγείας οι εκτιμήσεις θέλουν οι βάσεις εισαγωγής να παραμένουν σταθερές. Η Βιολογία δυσκόλεψε μεν τους υποψήφιους όμως η Χημεία ήταν βατή.

Το μάθημα που δυσκόλεψε περισσότερο τους υποψήφιους που θέλουν να περάσουν σε σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή σε Νομικές, Φιλολογικές και Ψυχολογικές Σχολές ήταν τα Αρχαία ενώ στην έκθεση αναμένεται λίγοι υποψήφιοι να έχουν πάνω από 15.

Πηγή: www.star.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια