Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας 2022


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά, και μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω του κορωνοϊού, το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας, το τριήμερο 14 με 16 Ιουνίου 2022, στο Αεροδρόμιο Τατοϊου, στη Δεκέλεια Αττικής. Οι αγώνες που διοργανώθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκαν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Λέσχης Δοκίμων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στο Τατόι.



Συμμετείχαν σ’ αυτήν 27 αθλητές και μία αθλήτρια, από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, τη Πολεμική Αεροπορία, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα - Ακτοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώμα. Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με την προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από την πρώτη κίνηση.



Πρωταθλητής με 8 βαθμούς στους 9 αγώνες αναδείχθηκε ο Διεθνής Μαιτρ, Υπαστυνόμος Β΄ Αναστάσιος Παυλίδης της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ δεύτερος με τους ίδιους βαθμούς ήταν ο Ανθυπολοχαγός (Ο) Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος του Στρατού Ξηράς. Ο Αναστάσιος Παυλίδης υπερίσχυσε στο πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας (που ήταν το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα), κερδίζοντας την μεταξύ τους παρτίδα που παίχτηκε στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος. Τρίτος με 6 βαθμούς ήταν ο Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις θέσεις τέταρτη, πέμπτη και έκτη ισοβάθμισαν με 6 βαθμούς επίσης ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Σεφέρης του Λιμενικού Σώματος, ο Αρχιφύλακας Βασίλειος Τσιλουχάς της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεθνής Μαιτρ Γυναικών, Υπαρχιφύλακας Κατερίνα Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην έβδομη θέση ήταν ο Σμηναγός (Ο) Ανδρέας Νικομάνης της Πολεμικής Αεροπορίας, με 5.5 βαθμούς.



Στους τρεις πρώτους νικητές απονεμήθηκαν χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, καθώς και τιμητικά διπλώματα. Παράλληλα κατά την Τελετή Λήξης έγινε και η απονομή των επάθλων (χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια και τιμητικά διπλώματα) στις τρεις πρώτες ομάδες του Ομαδικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος ΕΔ & ΣΑ 2022, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 14 και 15 Μαΐου 2022, με πρώτο τον Στρατό Ξηράς, δεύτερο το Πυροσβεστικό Σώμα και τρίτο την Ελληνική Αστυνομία.


Στην τελετή λήξης παρευρέθησαν και έκαναν τις απονομές των επάθλων ο Ταξίαρχος (Ι) Εμμανουήλ Ζαμπουλάκης, Διοικητής της ΣΜΥΑ, που ήταν η διοργανώτρια Σχολή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόριος Δήμος, εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Σμήναρχος Ευστάθιος Πολίτης, Τμηματάρχης Μέριμβας Προσωπικού ΓΕΑ/Β3 και ο Αντισμήναρχος Κωνσταντίνος Καμινιώτης, Διευθυντής Υποστήριξης της ΣΜΥΑ, που ήταν και ο οργανωτικός υπεύθυνος της διοργάνωσης για τη ΣΜΥΑ. Παρόντες ήταν ακόμη ο Αστυνόμος Α΄ Αναστάσιος Σχίζας, της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Σμήναρχος (Ε) Παναγιώτης Φωτίου, Προϊστάμενος Αθλητισμού ΓΕΑ/Β3, ο Σμήναρχος (Μ) Γεώργιος Καλογερόπουλος, Διευθυντής ΔΑΕ/Γ2, ο Επισμηνίας Χρήστος Γιώτας, Επιτελής ΓΕΑ/Γ3, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι και αρχηγοί των αποστολών.



Την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ και Έφορος Αγώνων, Διεθνής Διαιτητής Σκακιού, Επίτιμος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι Τάκης Νικολόπουλος, που ήταν και ο Επικεφαλής Διαιτητής των Αγώνων. Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Υπαστυνόμος Β΄ Σπύρος Νταλαμπίρας, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι.


Στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος ισχυρότατοι σκακιστές (οι έξι (6) πρώτοι αθλητές στην αρχική κατάταξη είχαν διεθνή βαθμό αξιολόγησης πάνω από 2000), ενώ οι είκοσι επτά (27) από τους είκοσι οκτώ (28) συμμετέχοντες ήταν αθλητές σκακιστικών Σωματείων μελών της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ). Έτσι σε όλη τη διάρκεια των εννιά γύρων του Πρωταθλήματος παίχτηκαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, αλλά κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες χάρηκαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης, που έχει γίνει θεσμός και επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση με τη φροντίδα του ΑΣΑΕΔ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) και στους υπεύθυνους του ΑΣΑΕΔ για την εξαιρετική διοργάνωση των αγώνων.



Από την Ελληνική Αστυνομία έλαβαν μέρος στους αγώνες οι κάτωθι αθλητές: Υπαστυνόμος Β΄ ΠΕΠΟΝΗΣ Μάριος, Υπαστυνόμος Β΄ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Αναστάσιος, Αρχ/κας ΚΟΚΑΛΑΣ Πασχάλης, Αρχ/κας ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος, Aρχ/κας ΤΣΙΛΟΥΧΑΣ Βασίλειος, Aρχ/κας ΚΥΠΑΡΙΣΣΑΣ Ευάγγελος, Υπαρχ/κας ΠΑΥΛΙΔΟΥ Αικατερίνη, Υπαρχ/κας ΜΑΝΤΟΥΣΗΣ Ευάγγελος και Υπαρχ/κας ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος.


Την αντιπροσωπευτική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. που κατέκτησε την 3η θέση στο Ομαδικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΕΔ & ΣΑ 2022, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 14 και 15 Μαΐου 2022, αποτελούσαν οι: Υπαρχ/κας ΠΑΥΛΙΔΟΥ Αικατερίνη, Υπαρχ/κας ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, Υπαστυνόμος Β΄ ΔΕΡΜΕΝΤΖΗΣ Ευθύμιος και Δόκιμος Υπαστυνόμος ΒΟΥΤΣΑΣ Λεωνίδας. Προπονητής της ομάδας ο Υπαστυνόμος Β΄ ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Σπύρος.



 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια