Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θήβα: Οπλοστάσιο "ξέθαψε" τρεις γνώριμους "φουσκωτούς" της ΕΛΑΣ - Είχαν συλληφθεί 19 φορές

Με βαρύ παρελθόν οι τρεις κακοποιοί - Τι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στο οπλοστάσιο

Περιπολικό

Ναρκωτικά, όπλα, απαγωγή, σωματικές βλάβες, κλοπές, εκβιασμούς, λαθρεμπορία, ανθρωποκτονίες. Συνολικά 19 φορές είχαν συλληφθεί τρεις παλιοί… "φουσκωτοί" γνώριμοι των αρχών. Ο ένας από αυτούς, ηλικίας 57 ετών συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στη Θήβα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών, όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι άλλοι δύο συνεργοί του, που αναζητούνται από τις αρχές και όπως διαπιστώθηκε έχουν βεβαρυμμένο παρελθόν. Σε βάρος του 57χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο ανδρών, ηλικίας 36 και 51 ετών, που απουσίαζαν από το σπίτι την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης. 
Από το… 1995 απασχολούσε τις αρχές ο ένας από τους δύο κακοποιούς, με 13 συλλήψεις στο ενεργητικό του. Εμπλοκή σε απαγωγή, σωματικές βλάβες, κλοπές, όπλα, ναρκωτικά, λαθρεμπορία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, είναι μερικά από τα αδικήματα για τα οποία είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν. Μάλιστα, το 2017, είχε σχηματιστεί σε βάρος του από το Τ.Α. Αθηνών, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όμως 5 χρόνια αργότερα ο 51χρονος, βρίσκεται εκτός φυλακών. Αντίστοιχο "αμαρτωλό" παρελθόν έχει και ο 36χρονος. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί το 2006 στην Πάτρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ στο "βιογραφικό" του έχει 4 ακόμα συλλήψεις για όπλα ναρκωτικά, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και για… συμμετοχή σε στάση κρατουμένων το 2011, ενώ είχε εμπλοκή και σε κύκλωμα που παρείχε προστασία σε καταστήματα στην Αττική. Όσον αφορά τον 57χρονο, είχε συλληφθεί και το 2016, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων, αλλά και για λαθρεμπορία. 
Κατά την "έφοδο" που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε., εντόπισαν μέσα στο σπίτι των κακοποιών ένα μικρό οπλοστάσιο. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 8 μαχαίρια, μια μεταλλική σιδερογροθιά, 2 συσκευές laser που τοποθετούνται σε όπλο, ένας γεμιστήρας πιστολιού, ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, 2 αυτοσχέδιες χάρτινες κατασκευές λήψης εισπνεόμενων ναρκωτικών ουσιών, 2 πλαστικές κάρτες με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, μια ζυγαριά ακριβείας, 2 πινακίδες κυκλοφορίας, εκ των οποίων η μία αντιστοιχεί σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε., μια ηλεκτρονική σειρήνα μετά μικροφώνου, 120 πακέτα τσιγάρα και -26- πακέτα καπνού που δεν φέρουν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και ηλεκτρονικές συσκευές.
Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια