Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Κόλαφος» ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος, χειραγώγησε την Αμαλία και την βίαζε από 11 ετών




Γνώριζε την ηλικία της και καταχράστηκε την εμπιστοσύνη της - Σε λυγμούς ξέσπασαν οι γονείς της κοπέλας και η Σοφία Μπεκατώρου Για βιασμό της Αμαλίας από τα 11 της χρόνια, όταν ακόμη ήταν μαθήτρια πέμπτης Δημοτικού και την προπονούσε στην ιστιοπλοΐα, έκανε λόγο σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αγορεύοντας στη δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας ενώ ήταν ανήλικη.



Με μια πρόταση «καταπέλτη» για την ενοχή του 39χρονου σήμερα προπονητή, ο εισαγγελέας μίλησε για χειραγώγηση της ανήλικης από τον κατηγορούμενο και για απειλές που τις εκτόξευε και οι οποίες είχαν δημιουργήσει στην κοπέλα συναισθήματα άγχους, φόβου και ντροπής. Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ανήλικης, της κατάχρησης σε ασέλγεια αλλά την απαλλαγή του από τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, επειδή το αδίκημα αυτό απορροφάται, όπως είπε, από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια. Οι γονείς της νεαρής κοπέλας, όσο και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου που βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα, ακούγοντας τον εισαγγελέα, ξέσπασαν σε λυγμούς.






Ξεκινώντας την πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε: «Η καταγγέλλουσα είναι κάτοικος Ωρωπού. Το 2009 ήταν 10 ετών και τελείωνε την Τετάρτη δημοτικού. Το ίδιο έτος προσελήφθη από το ναυτικό όμιλος Ωρωπού ο κατηγορούμενος, ο οποίος ανέλαβε την προπόνηση στην ιστιοπλοΐα πολλών παιδιών. Περνούσε πολλές ώρες μαζί τους ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη και φροντίδα τους. Όλα τα παιδιά τον έβλεπαν σαν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, τον είχαν σαν προστάτη τους. Αθλήτριά του ήταν και η καταγγέλλουσα. Τον Σεπτέμβριο του 2009 η καταγγέλλουσα πήγαινε στην 5η Δημοτικού. Ήταν λίγο άπειρη, είχε παραπανίσια κιλά και είναι τότε ένα παιδί μαζεμένο και συνεσταλμένο. Ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» έθεσε σε εφαρμογή το παρακάτω σχέδιο, καταχρώμενος την εμπιστοσύνη της και την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η οικογένειά της. Την προσέγγισε με φράσεις «τι ωραίο κορμάκι έχεις» και την έλεγε «μωρό μου»».

Ο εισαγγελέας στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιβόητο ταξίδι στο Γαλαξίδι, εκεί όπου κατά την κατηγορία, ο 39χρονος βίασε πρώτη φορά την ανήλικη αθλήτρια του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το καλοκαίρι του 2010 και ενώ η ομάδα βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Γαλαξίδι, προτελευταία ημέρα των αγώνων, ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα ότι κάτι ήθελε να πει στην καταγγέλλουσα, την τράβηξε και της έδωσε φιλί στο στόμα, προκειμένου να ικανοποιήσει έτσι γενετήσια επιθυμία του. Η Αμαλία ήταν τότε πέμπτη Δημοτικού, 11 ετών. Η κοπέλα ένιωσε συναίσθημα άγχους. Το ίδιο βράδυ εισήλθε στο δωμάτιο και εκμεταλλευόμενος το σκότος, την έριξε στο πάτωμα και ασκώντας σωματική βία ανάγκασε την Αμαλία να ανοίξει το στόμα της και να βάλει τη γλώσσα του στο στόμα της. Η κοπέλα αντιστάθηκε και άρχισε να κουνιέται προς τα κάτω. Ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτός. Μετά την επιστροφή από το Γαλαξίδι δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Συνέχισε να συναναστρέφεται την Αμαλία και την οικογένειά της. Από τότε μέχρι και το 2011 έλαβαν χώρα γενετήσιες πράξεις, θωπείες (…). Και όλα αυτά ενώ αντιλαμβάνονταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεων του καθώς γνώριζε την ηλικία της κοπέλας, και είχε σχέσεις με τους γονείς της. Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χρόνο και χώρο. Στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια, όταν οι άλλοι αθλητές έπεφταν στη θάλασσα».

«Την βίασε»



Στη συνέχεια ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στο δεύτερο ταξίδι της ομάδας στο Γαλαξίδι το 2011, όπου βρίσκονταν και ο πατέρας της κοπέλας μαζί της. Ο εισαγγελέας ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος προχωρώντας ακόμη περισσότερο το σχέδιο του μπήκε στο δωμάτιο της Αμαλίας, με την βία, την κατέβασε κάτω και την πήγε στο αυτοκίνητό του. Ανέβηκε πάνω της, κατέβασε τα ρούχα της, και το παντελόνι του και χωρίς τη συναίνεση της ήρθε μαζί της σε συνουσία. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη επαφή. Την ίδια χρονική περίοδο στο ίδιο ξενοδοχείο παρουσία του πατέρα, έλαβε χώρα και δεύτερο περιστατικό. Ενώ ο πατέρας κοιμόταν στο δωμάτιο, πήρε την κοπέλα, χωρίς τη θέληση της, και μπήκαν στο μπάνιο. Και πάλι χωρίς τη συναίνεση της καταγγέλλουσας ήλθε σε συνουσία μαζί της. Αυτό γίνονταν όλο το 2011 έως και το Φθινόπωρο του 2013, οπότε και αποχώρησε από τον όμιλο του Ωρωπού. Αυτό γίνονταν και όταν η καταγγέλλουσα άλλαξε προπονητή. Η τελευταία φορά που έλαβε χώρα γενετήσια πράξη, χωρίς τη συναίνεση της καταγγέλλουσας έλαβε λίγο πριν απολυθεί από τον όμιλο, στο λιμάνι του Ωρωπού. Η καταγγέλλουσα περίμενε τοn φίλο της, την άρπαξε, την πήγε στα αποδυτήρια και χωρίς να πτοείται από τα κλάματα της τότε 14χρονης κοπέλας, ανέβηκε πάνω της και έπραξε ότι έπραττε και τις προηγούμενες φορές».

«Αντιφάσεις»

Ο εισαγγελέας, μίλησε ακόμη για αντιφάσεις στην απολογία του κατηγορούμενου σε σχέση με τα όσα είχε αναφέρει στην ανάκριση, ενώ επισήμανε πως η πρώτη καταγγελία της κοπέλας και των γονιών της στις αστυνομικές αρχές, ενδεχομένως, όπως είπε, να μην προχώρησε γιατί η οικογένεια της μπορεί να φοβήθηκε για τις ψυχολογικές επιπτώσεις που η εξέλιξή της θα είχε στο παιδί. «Εν τέλει η καταγγέλλουσα μη μπορώντας να ανεχθεί άλλο τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, βρήκε τη δύναμη, 14 ετών, να τα πει στους γονείς της. Οι τελευταίοι πήγαν στην αστυνομία χωρίς όμως να προχωρήσει η υπόθεση φοβούμενοι για τη ψυχολογία του παιδιού τους» είπε ο εισαγγελέας για να προσθέσει: «Ύστερα από επτά χρόνια και ενώ η καταγγέλλουσα είχε ενηλικιωθεί, βρήκε τη δύναμη με αφορμή τις αποκαλύψεις μιας άλλη αθλήτριας να καταγγείλει στις αρχές τα όσα βίωνε από τα 10 έως τα 14 της. Και η υπόθεση να πάρει τη πορεία που γνωρίζουμε σήμερα».

Κατά τον εισαγγελέα, τα όσα κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα δεν είναι προϊόν της μυθοπλασίας της. «Η καταγγέλλουσα δεν υπέπεσε αντιφάσεις, παρέθεσε τα πραγματικά περιστατικά τα οποία προκάλεσαν τραύματα στη ψυχή της που κανείς δεν γνωρίζει αν ποτέ θα ξεπεράσει», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στη συνέχεια στο γεγονός ότι η νεαρή κοπέλα επί 3,5 χρόνια δεν αντιδρούσε. Όπως είπε, δεν αντιδρούσε της ασκήθηκε σωματική βία στο ξενοδοχείο. «Κυρίως όμως δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας, που την έκανε να νιώθε πολύ άβολα. Ένιωθε φόβο, ντροπή και ενοχή. Ο κατηγορούμενος της έλεγε ότι δεν θα την πιστέψει κανείς, ότι είναι χρησιμοποιημένη, την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει, ότι τους γονείς της, ότι θα σκοτωθεί ο ίδιος».



Τέλος, κατά τον εισαγγελέα η Αμαλία δεν είχε κανένα λόγο να προβεί στην καταγγελία της για να λάβει χορηγίες, καθώς αυτές τις είχε από το 2014.



Πηγή: www.protothema.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια