Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοφανής άσκηση αντί-trafficking στην Ελλάδα


Σε εξέλιξη βρίσκεται στη χώρα μας μία πρωτοφανής άσκηση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking) με τη συμμετοχή δεκάδων εθνικών αρχών και διεθνών οργανισμών, η οποία χωρίζεται σε δύο επίπεδα, καθώς δεν είναι μόνο μία «άσκηση επί χάρτου» αλλά εκτυλίσσεται και στο πεδίο με τη συμμετοχή ηθοποιών.


Η άσκηση περιλαμβάνει πολλαπλά σενάρια πιθανής εμπορίας ανθρώπων μεταξύ των οποίων παράνομη εργασία, σεξουαλική εκμετάλλευση, εμπορία οργάνων και digital trafficking.



Ηδη, στο πλαίσιο της άσκησης, έχουν γίνει δύο συλλήψεις, έχει εντοπιστεί μία ανήλικη θύμα κυκλώματος trafficking, αλλά και επιχείρηση στα γραφεία ΜΚΟ, μέλη της οποίας φέρονται να συμμετέχουν σε συμμορία εμπορίας ανθρώπων.


Σημαντικό στοιχείο της άσκησης αποτελεί η συμμετοχή μιας σειράς διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα -Πρεσβεία της Κύπρου, Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας, Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας, Πρεσβεία του Βελγίου, Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου- οι οποίες συμμετέχουν σε πραγματικό χρόνο στην ενεργοποίηση της διεθνούς συνδρομής.





Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στην άσκηση: α) με μια επιχειρησιακή μονάδα αστυνομικών από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής β) με μια Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και γ) με μια Ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΣΑΡΙΩΤΗΣ

Πηγή: huffingtonpost.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια