Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξοπλισμός ρομποτικής και STEM στα σχολεία: 30 εκατ. ευρώ για 177.000 σετ σε παιδιά 4 – 15 ετών



Τριάντα εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν εφέτος για εξοπλισμό ρομποτικής και STEM στα σχολεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (NextGenerationEU).

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως εντός των επόμενων ωρών στην εφημερίδα της ΕΕ, αναφέρει το υπουργείο και ξεκινά η υποβολή προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους για την προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής.Το έργο αφορά σε περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα και μαθησιακές ανάγκες.

Τα σετ ρομποτικής αποτελούνται από δομικά στοιχεία/τμήματα εξοπλισμού, καθώς και το σχετικό λογισμικό, που επιτρέπουν την κατασκευή και τον προγραμματισμό, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο, ενώ προβλέπεται και στοχευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε αυτές τις καινοτόμες διδακτικές μεθόδους.

Στο έργο προμήθειας σετ ρομποτικής για τα σχολεία αναφέρεται με σημερινή ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό ρομποτικής & STEM στα σχολεία μας μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας», αναφέρει ο κ. Οικονόμου, στην ανάρτησή του, και επισημαίνει: «Με σχέδιο θα διατεθούν περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών».


Πηγή: www.ertnews.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια