Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τραγωδία στο Μάτι: Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου από τoν εισαγγελέα Εφετών



Έφεση άσκησε ο εισαγγελέας κατά της πρότασης αναβάθμισης της κατηγορίας για πέντε υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.





Το Συμβούλιο Εφετών θα κρίνει τις επόμενες ημέρες την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι συνολικά 28 κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, μετά την έφεση που άσκησε κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μεϊδάνης ο οποίος διαφωνεί με τους πρωτοδίκες τόσο για την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για πέντε στελέχη της Πυροσβεστικής όσο και για την απαλλαγή έξι κατηγορουμένων.



Ο εισαγγελικός λειτουργός με την έφεσή του ουσιαστικά κρίνει πως για τους 103 νεκρούς που άφησε πίσω της η φωτιά, τους δεκάδες τραυματίες και τις τεράστιες υλικές καταστροφές, πρέπει να λογοδοτήσουν για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες 24 από τους 28 κατηγορούμενους, αντί των 18 που αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.


Ο κ. Μεϊδάνης απορρίπτει, θεωρώντας πως πάσχει από απόλυτη ακυρότητα, τη θέση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ότι πρέπει να διενεργηθεί επιπλέον έρευνα για πέντε στελέχη (κατά τον επίμαχο χρόνο) της Πυροσβεστικής για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο.




Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια