Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O Αρχιφύλακας ΠΛΑΓΟΣ Ιωάννης στο PORCHE SPRINT CHALLENGE CUP ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


Επιτυχημένο ντεμπούτο για την Ad-Momentum Racing by V.T.P. στο Porsche Sprint Challenge Cup France!



Ιδιαίτερα επιτυχημένο κρίνεται το ντεμπούτο στο Porsche Sprint Challenge Cup France της Ad-Momentum Racing by V.T.P. και του οδηγού της ομάδας, Αρχιφύλακα Ιωάννη Πλάγου, ο οποίος υπηρετεί στην Υ.Φ.Α.Α., μια υπηρεσία ορόσημο της Ελληνικής Αστυνομίας που στελεχώνεται από διακεκριμένους αθλητές αστυνομικούς με πολλές επιτυχίες εντός κι εκτός συνόρων, που προβάλλουν τόσο τα εθνικά ιδεώδη όσο και το ήθος, το ύφος, την ευγενή άμιλλα, το» ευ αγωνίζεσθε» και όλες τις αξίες που διέπουν την ΕΛ.ΑΣ.


Ο οδηγός της ομάδας μας μαζί με τον team principal και οδηγό John Christou, συμμετείχαν στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στην πίστα της Ντιζόν, μιας εκ των πλέον απαιτητικών του προγράμματος, μοιράζοντας τον χρόνο οδήγησης με το αγωνιστικό Porsche Cayman 718 GT4 MR και αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες, υπό την καθοδήγηση του team manager και ιδιοκτήτη της V.T.P., Στέλιου Φάκαλη.

Την Παρασκευής οι δύο οδηγοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αυτοκίνητο με το οποίο έρχονταν σε επαφή για πρώτη φορά, «γράφοντας» αγωνιστικά χιλιόμετρα και αποκτώντας εμπειρία που τους βοήθησε να βελτιώνουν διαρκώς ρον ρυθμό τους και να κινηθούν ταχύτατα.

Το Σάββατο διεξήχθησαν οι κατατακτήριες και ο αγώνας. Στα χρονομετρημένα συμμετείχε ο Γιάννης Πλάγος, ο οποίος σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο (1:23:789) ανάμεσα σε 23 ίδια αγωνιστικά, με διαφορά 0,4’’ από τους πρωτοπόρους. Εκ των υστέρων, όμως, ο συγκεκριμένους χρόνος διαγράφηκε επειδή οι αγωνοδίκες έκριναν πως το αγωνιστικό είχε ξεπεράσει για λίγο το όριο της πίστας, με συνέπεια ο Γιάννης Πλάγος να εκκινήσει από τη 10η θέση τον αγώνα του Σαββάτου.



Στον αγώνα ο πολύπειρος Έλληνας οδηγός εκκίνησε πολύ καλά και πριν φτάσουν οι συμμετέχοντες στην πρώτη στροφή, είχε ήδη προσπεράσει τρεις αντιπάλους του, ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση. Στους επόμενους δύο γύρους το Porsche Cayman 718 GT4 MR της Ad-Momentum Racing by V.T.P. ανέβηκε στην έκτη θέση και βρέθηκε μαζί με άλλα τέσσερα αγωνιστικά να διεκδικεί μια θέση στο βάθρο των νικητών! Όμως, δυστυχώς, πέντε γύρους πριν από τον τερματισμό, εξαιτίας μιας σειράς επαφών που προκλήθηκαν από άλλον συμμετέχοντα κι είχαν ως συνέπεια να βγει εκτός πίστας το αυτοκίνητο της Ad-Momentum Racing by V.T.P., ο Γιάννης Πλάγος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει με σπασμένο ψαλίδι και ψυγείο νερού.



Απόλυτα ικανοποιημένος ο Γιάννης Πλάγος

«Μόνο θετικές σκέψεις υπάρχουν στο μυαλό μου έπειτα απ’ αυτόν τον πρώτο αγώνα. Η πίστα της Ντιζόν είναι η δεύτερη πιο απαιτητική του προγράμματος και για εμάς ήταν η πρώτη επαφή μας με ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο απ’ αυτά που οδηγούσαμε μέχρι τώρα. Συν τοις άλλοις, ένα θέμα τραυματισμού που με ταλαιπωρεί εδώ και μήνες στο χέρι, έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια, καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα οι πόνοι γίνονταν έντονοι. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας της Ντιζόν αποτελεί για εμάς το εφαλτήριο για την επίτευξη του μεγάλου φετινού στόχου μας, ο οποίος είναι μια καλή παρουσία στο Porsche Sprint Challenge Cup France με το Cayman 718 GT4 MR της Ad-Momentum Racing by V.T.P. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι για εμάς, ιδιαίτερα την Ηγεσία και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τις Δημόσιες Σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και τον Διοικητή μου Αστυνόμο Α’ Χρήστο Κωνσταντινίδη και φυσικά τον team principal, John Christou και τον team manager, Στέλιο Φάκαλη. Ραντεβού στο Λε Μαν!» δήλωσε μετά τον αγώνα ο Αρχιφύλακας Γιάννης Πλάγος.

Από την πλευρά του, ο team principal, John Christou, επεσήμανε: «Η πρώτη μας επαφή με το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ad-Momentum Racing μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω την Παρασκευή και διαπίστωσα πόσο δυνατό αυτοκίνητο είναι! Η δουλειά που έχει κάνει η ομάδα είναι εξαιρετική. Οι χρόνοι που έκανε ο Γιάννης στον αγώνα, μας γεμίζουν αισιοδοξία και θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Τέλος, ο team manager, Στέλιος Φάκαλης, υπογράμμισε: «Η συμμετοχή της ομάδας στον αγώνα της Ντιζόν ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες από τους μηχανικούς της V Team Project. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία μας στη Γαλλία, καθώς ο Γιάννης έδειξε ότι δεν υστερεί σε γυρολόγιο από συναθλητές του, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται κάθε εβδομάδα σε κορυφαίες ευρωπαϊκές πίστες. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα εξαιτίας του ατυχήματος που προκάλεσε ο αντίπαλος οδηγός, όμως η συνολική εικόνα είναι απόλυτα θετική. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού του Λε Μαν».


Πηγή:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια