Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έβρος: Στο μικροσκόπιο των αρχών ύποπτες δραστηριότητες ΜΚΟ - Τα περίεργα email με συντεταγμένες

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει ύποπτες ενέργειες κάποιων ΜΚΟ στον Έβρο, καθώς και η λειτουργία των δουλεμπόρων στην περιοχή.




Κάποια παράξενα στοιχεία στην μετακίνηση παράτυπων μεταναστών και την λειτουργία των δουλεμπόρων στην περιοχή του Έβρου, εντοπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, με παράλληλες ύποπτες ενέργειες κάποιων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.



Την περασμένη Παρασκευή, αστυνομική υπηρεσία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έλαβε ένα email από ΜΚΟ, στο οποίο δίνονταν οι ακριβείς συντεταγμένες παρουσίας παράτυπων μεταναστών σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου κοντά στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου. Ξεκίνησαν οι αστυνομικές έρευνες, κινητοποιήθηκαν περιπολίες κατά μήκος του Έβρου, σηκώθηκαν DRONES, χωρίς να εντοπιστούν μετανάστες.

Πηγές που προέρχονται από τις συγκεκριμένες ΜΚΟ, αναφέρουν πως η πληροφόρηση με τα ακριβή στίγματα, τις συντεταγμένες, παρουσίας παράτυπων μεταναστών στην παρέβρια περιοχή, προέρχεται από τους ίδιους τους μετανάστες που κινδυνεύουν, μέσω SMS και διαδικτυακών εφαρμογών, καθώς γνωρίζουν ότι δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Έβρου.

Την ίδια ώρα χθες Δευτέρα, προχθές Κυριακή και το Σάββατο, σε Καβάλα, Δαδιά Έβρου, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, συνελήφθησαν μετά από επικίνδυνες καταδιώξεις, τέσσερις δουλέμποροι, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά 29 παράτυπους μετανάστες. Στον Έβρο εντοπίστηκε όχημα με πέντε παράτυπους μετανάστες, να έχει προσκρούσει σε γέφυρα, με τον δουλέμπορο να έχει εξαφανιστεί.




Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια