Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αθρόα προσέλευση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης στη δεύτερη Ημερίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του CSI Institute


Τεράστια επιτυχία σημείωσε η δεύτερη κατά σειρά ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute). Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές έδωσαν το παρόν στο Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας» στη Νέα Σμύρνη την Πέμπτη 19.05.2022 για την παρακολούθηση της ημερίδας με τίτλο «Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο: Πως να προστατέψετε τα παιδιά σας».

Η ημερίδα αποσκοπούσε στην ενημέρωση και επιμόρφωση των πολιτών αναφορικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και τους κανόνες ασφαλούς διαδικτυακής πλοήγησης, παρουσία μεταξύ άλλων, των παρακάτω επισήμων: ο Βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα της Β’ Αθηνών κος Γιάννης Καλλιάνος, η Βουλευτής ΝΔ Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών κα Άννα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κος Σταύρος Τζουλάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κλαίρη Δεληγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Πολύδωρος Συρίγος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σμύρνης κος Στέφανος Σκουτέλας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Νότης Γιατζίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης κος Μιχάλης Χρηστάκης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτησάντων Ευαγγελικής Σχολής κος Ιωάννης Τσάτσος και πλήθος άλλων επίτιμων καλεσμένων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε εκτενώς στη χρήση του Διαδικτύου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα χρησιμότατο εργαλείο, που πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση, ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν απο την άμετρη χρήση του και οδηγούν σε έξαρση της ηλεκτρονικής εγκληματικότητας. Συμβούλευσε γονείς και παιδιά να επενδύουν στις πραγματικές σχέσεις και να μην περιορίζονται στις διαδικτυακές, που πρέπει να αποτελούν συμπληρωματικό κομμάτι της ζωής μας. Ύστερα τόνισε πως βρισκόμαστε σε εποχή έξαρσης της νεανικής παραβατικότητας, με περιστατικά εκφοβισμού και παρενόχλησης, που αποτελούν κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τη ζωή. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην αξία του σεβασμού στη διαφορετικότητα, που αποτελεί που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο, για την επίλυση τέτοιου είδους φαινομένων.

Σε ανάλογο τόνο, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας κ. Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέρθηκε επισταμένα με ακριβή επιστημονικά στοιχεία και αληθή παραδείγματα στην έξαρση της ηλεκτρονικής εγκληματικότητας και στην έλλειψη της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε πολιτεία και οικογένεια, ώστε να λάβουν μέτρα πρόληψης για τον άμεσο περιορισμό του φαινομένου και συμβουλεύοντας τους πολίτες που δέχονται οποιαδήποτε μορφή βίας να μη σιωπούν.

Η καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Διευθύντρια του CSI Institute, κ. Καλλιόπη Ιωάννου, στα πλαίσια του λόγου της ανέλυσε διεξοδικά τα σύγχρονα φαινόμενα εγκληματικότητας, που μαστίζουν παιδιά και εφήβους και επεσήμανε στους γονείς να μην αγνοούν ενδεχόμενα σημάδια ψυχικού τραύματος και να βρίσκονται διαρκώς κοντά στα παιδιά τους, ώστε να αντιλαμβάνονται την παραμικρή ένδειξη, κυρίως εσωτερικευμένων δυσλειτουργιών.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εν λόγω ημερίδας και τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών, σύντομα θα διεξαχθεί και τρίτη κατά σειρά ημερίδα σε συνδιοργάνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια.

Πηγή: csii.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια