Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Ένωσης Ηρακλείου για τη Γ.Σ. της ΠΟΑΣΥ


Διαβάστε την ανακοίνωση:


Στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που έλαβαν χώρα την 17η και 18η Μαΐου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Τέθηκαν θέματα της τρέχουσας περιόδου και αναλύθηκαν διεξοδικά ο Νόμος 4931/2022 για την Ακούσια Νοσηλεία ψυχικα νοσούντων, που επιτέλους αποδεσμεύει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες από τη μεταφορά των ατόμων αυτών, η άμεση επαναφορά των εκπαιδευσεων του Αστυνομικού Προσωπικού μετά την διετή αναστολή λόγω covid-19, το μείζον θέμα του ΒΟΕΑ που από το στόμα του Υφυπουργού μας κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ έγινε σαφές ότι είναι προς επίλυση, καθώς και το θέμα των νυχτερινών που σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ, μέχρι τέλος τρεχοντος μηνός αναμένεται η έκδοση Κ.Υ.Α. ή Νομοσχεδίου περί αύξησης των ωρών από 48 σε 64 και κατάργηση του ετήσιου πλαφόν, με αρχής γενομένης από 01-09-2022 καθώς και διάφορα άλλα θέματα που αναπτύχθηκαν κυρίως από τα πρωτοβάθμια σωματεία και αφορούσαν διαφορους Νομούς. Επίσης από το στόμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. ΣΚΟΥΜΑ αναφέρθηκε ότι άμεσα θα εκδοθεί διαταγή προς όλες τις υπηρεσίες σχετικά με την αυστηρή τήρηση του ωραρίου εργασίας του προσωπικού και τυχόν παρεκλισεις από την Διοίκηση θα υπόκεινται σε αυστηρές πειθαρχικές και ποινικές κυρωσεις.

Από τη μεριά μας τέθηκαν ζητήματα όπως μεγαλύτερης και άμεσης ενίσχυσης των τουριστικών περιοχών μας (Α.Τ. Χερσονήσου και Μαλεβιζιου) και του Α. Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου, η μη ορθολογική κατανομή του προσωπικού της Δ.Α. Ηρακλείου, η έλλειψη συγκεκριμενων τύπων οχημάτων, η τήρηση του Π.Δ. περί εργασίας προσωπικού και η επίσπευση των εργασιών του Α.Τ. Μίνωα Πεδιάδας κ.α.

Σε σύντομη προσωπική συζήτηση μας με τον κ. Αρχηγό μας ανέφερε ότι η πόρτα του είναι ανοικτή για οποιοδήποτε πρόβλημα απασχολεί την Ένωση μας ακόμα και για προσωπικό η υπηρεσιακο θέμα οποιουδήποτε συναδέλφου. Στο αμεσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Αρχηγό και τη λοιπή Πολιτική και Φυσική Ηγεσία όπου θα κατατεθεί υπόμνημα σχετικά με θέματα που απασχολούν το προσωπικό και τις υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου.





Mε εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια