Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μητσοτάκης: Ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα



Συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει χώρα σήμερα στις Βρυξέλλες.


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, οι οποίες περιλαμβάνουν παραβιάσεις, υπερπτήσεις αλλά και εμπρηστικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, οι οποίες όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, υπονομεύουν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.



Κυριάκος Μητσοτάκης και Ολαφ Σολτς συζήτησαν επίσης για την στήριξη στην Ουκρανία, και για την ενεργειακή κρίση.
Ακραία πρόκληση Τσαβούσογλου: Ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών - Tέλος στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ελλάδα



Στο ίδιο προκλητικό μοτίβο συνεχίζει η Τουρκία, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να θέτει σε συνέντευξή του στο Anadolu ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο αν δεν υπάρξει αποστρατικοποίησή τους.





Στις δηλώσεις του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «παραβίαση του καθεστώτος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου» από την Ελλάδα και τόνισε ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν, «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».



Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Άγκυρα βάζει παράλληλα τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου.


Πηγή: www.ethnos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια