Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ετήσια εκδήλωση Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και βραβεύσεις αστυνομικών


Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Ιωάννη Μαθιουδάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου.



 



Με την ευκαιρία αυτή βραβεύτηκαν από τον Όμιλο:

α) Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας στρατηγός ε.α. κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης για την πολύχρονη προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα για το σχεδιασμό, καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για το κοινοβουλευτικό του έργο.

β) Ο Δήμαρχος Φυλής, κύριος Χρήστος Παππούς, για το πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, που προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και τη συμπαράστασή του στην Αστυνομική Οικογένεια, και τον Όμιλο μας. Αξίζει να επισημάνουμε τη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου, όπου στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, καθώς και για την προσωπικότητα του, το ήθος και την αξιοπρέπεια του ως ανθρώπου.

γ) Απονεμήθηκε τιμητική διάκριση και οικονομικό βοήθημα 2.000 € σε κάθε οικογένεια των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών -Υπαρχιφύλακα Ευάγγελου Νοϊδη -Ειδικού Φρουρού Αντώνιου Νίκου

δ) Απονεμήθηκε τιμητική διάκριση σε τριάντα (30) Αστυνομικούς οι οποίοι επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, θάρρος και αποφασιστικότητα, στην εκτέλεση του καθήκοντος αντιμετωπίζοντας επικίνδυνους κακοποιούς ή διασώζοντας πολίτες που κινδύνευε η ζωή τους και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

ε) Στην εκδήλωση δόθηκε οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», σε τέσσερα ορφανά παιδιά δόθηκε το ποσό των 2.000€ και σε αναξιοπαθούσα οικογένεια Αστυνομικού δόθηκε το ποσό των 1.500 ευρώ.

στ) Επίσης απονεμήθηκαν δεκαέξι (16) χρηματικά βραβεία συνολικού ποσού 2.400 ευρώ και τιμητικά διπλώματα σε φοιτητές, παιδιά Αστυνομικών, που πέτυχαν σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ως ένδειξη της έμπρακτης συμπαράστασης του Ομίλου, στα μέλη οικογενειών Αστυνομικών της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής όπου και έχει τοπική αρμοδιότητα ο Όμιλος Φίλων Αστυνομίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Από την πλευρά του ο Υπουργός, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Ομίλου για τη θερμή υποδοχή και επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Όμιλος εδώ και 64 χρόνια που στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στην Ελληνική Αστυνομία. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοδωρικάκος: «Βρίσκεστε κοντά στην αστυνομία, κοντά στους ανθρώπους αυτούς που μοχθούν, που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους προς όφελος των πολιτών. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή σας κυρίως σε ότι αφορά στην ηθική στήριξη προς τους αστυνομικούς μας.

Επίσης σε κλίμα συγκίνησης παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στις δύο οικογένειες των πεσόντων Αστυνομικών, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος όταν έσπευσαν σε πυρκαγιά που κινδύνευαν πολίτες και έπεσαν θύματα τροχαίου και βραβεία σε διαπρέψαντες στην υπηρεσία αστυνομικούς και αριστούχους μαθητές.

Ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, καθώς και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ελληνικής Αστυνομίας Α/Β πατέρας Αλέξιος, ο πανοσιολογιότατος πατέρας Ιωάννης Κοκκώνης Αντιστράτηγος ε.α., ο Υπουργός Ανάπτυξης & επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η ευρωβουλευτής κ. Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου, ο βουλευτής κ. Γιάννης Λοβέρδος, ο πρώην βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Τομέα κ. Ανδρέας Λεοτσάκος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Ιωάννης Γκίκας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου κ. Βασίλειος Λώλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Περιστερίου, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κολυζάς, ο Δ/ντής Δ/νσης Αστυνομίας Δυτ. Αττικής Α/Δ κ. Λυκούργος Μπιτσακάκης, ο Δ/ντης Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτ. Αττικής Α/Δ κ. Νικόλαος Σγούρος, ο Α/Δ κ. Νικόλαος Νέζης της Άμεσης Δράσης, ο Υποδιοικητής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών κ. Χρήστος Πελώνης, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Αθανάσιος Ζαρμακούπης, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών κ. Ευστράτιος Μαυροειδάκος, και  πολλοί Διοικητές, Υποδιοικητές, από Α.Τ. , Τ.Α., Τμήματα Τροχαίας και ΔΙ.ΑΣ., αξιωματικοί, αστυνομικοί  και πλήθος κόσμου. Στα μέτρα τάξης επιλήφθηκε ο Α/Δ κ. Κων/νος Παχής



Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χοροί, από το σύλλογο Κρητών Αιγάλεω.

Ο ‘Όμιλος εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κυρία Εύη Φραγκάκη.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                         ΠΑΛΑΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια