Ticker

6/recent/ticker-posts

Οικονόμου: Δραστική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος για όλους
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο με την επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εισαγωγή του κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.Ο κ.Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι θα ανακοινωθεί νέο πακέτο μέτρων στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, και τόνισε ότι θα υπάρξει παρέμβαση για οριζόντια ουσιαστική στήριξη με ευρύ ορίζοντα, και σε καταναλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια που έχουν τεθεί έως τώρα.

Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε αρχικά στην παρουσία του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη για τα εγκαίνια της έναρξης εργασιών του τερματικού σταθμού αποθήκευσης LNG και είπε ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε ανεξάρτητη πύλη διοχέτευσης φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Συμβάλλει ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο μείζονος σημασίας, αναβαθμίζοντας τη χώρα σε πολλά επίπεδα. Η χώρα μας κάνει την κρίση ευκαιρία για να γίνει ισχυρότερη» είπε.

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και την απεξάρτηση από τη Ρωσία, ενώ είπε ότι οι πληρωμές στη Μόσχα θα γίνουν με τρόπο ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις της ΕΕ αλλά και να μην κινδυνεύσει ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη είπε ο κ.Οικονόμου και σημείωσε ότι θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα ένα νέο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας για ακρίβεια στην ενέργεια.

«Πάνω από 4 δισ. ευρώ δόθηκαν για στήριξη των νοικοκυριών έως τώρα| επισήμανε και αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «ασύστολα ψέματα και τοξικότητα» σχετικά με τη ΔΕΗ.

Ο κ.Οικονόμου είπε ότι το Δημόσιο κατέχει το 34% στη ΔΕΗ σήμερα, και με αυτό το ποσοστό η περιουσία του Δημοσίου λόγω της μετοχικής αξίας τής ΔΕΗ ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ όταν το 2019 ήταν 150 εκατ. ευρώ. «Το 2019 η ΔΕΗ είχε χρεοκοπήσει. Καταλαβαίνει κανείς ότι αν η κρίση μάς έβρισκε όπως ήταν η ΔΕΗ, τότε οι συνέπειες θα ήταν πολύ χειρότερες αφού δεν θα υπήρχε δυνατότητα στήριξης» είπε. Ανέφερε ότι «το πρόγραμμα αγοράς διάθεσης μετοχών δίνει το δικαίωμα στο ΔΣ να διαθέσει μετοχές αλλά δεν πρόκειται να ασκηθεί» και τόνισε πως «οι ισχυρισμοί για μπόνους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ο κ.Οικονόμου είπε επίσης ότι «είναι ψέματα ότι οι Έλληνες πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα στην Ευρώπη» και σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η τιμή λιανικής στη χώρα μας είναι χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Το πρόβλημα με τις αυξήσεις είναι πανευρωπαϊκό, και η κρατική στήριξη επέφερε αποτέλεσμα. Η στήριξη απέδωσε ώστε 2.321.000 νοικοκυριά είδαν μικρές αυξήσεις. Με παρέμβαση που σχεδιάζουμε το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πολύ σημαντική στήριξη στις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Η λύση στα προβλήματα είναι ο επαγγελματισμός και η σκληρή δουλειά. Τα μέτρα θα είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις» είπε ο κ.Οικονόμου.


Πηγή: www.eleftherostypos.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια