Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέξας: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς ο σύζυγος της δασκάλας που σκοτώθηκε στο μακελειό



Σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ, ο σύζυγος της μίας εκ των δύο δασκάλων που δολοφονήθηκαν στην επίθεση του 18χρονου στο δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας πέθανε από ανακοπή καρδιάς.



Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Έρνι Ζουνίγκα του KAAB News του Σαν Αντόνιο του Τέξας, «ο Τζο Γκαρσία, σύζυγος της Ίρμα Γκαρσία, μίας από τις δύο δασκάλες που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στο Ουβάλντε του Τέξας την Τρίτη, είχε μοιραίο καρδιακό επεισόδιο».

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο 24 χρόνια και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά.
Μακελειό στο Τέξας: Ο δράστης είχε στείλει αιτήματα φιλίας και σε Έλληνες μαθητές

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Yubo, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με αγνώστους σε ζωντανή μετάδοση και είχε έρθει σε επαφή με πολλούς εφήβους από διάφορα μέρη του πλανήτη – μεταξύ τους και Έλληνες.


Την αποκάλυψη έκαναν οι New York Times, στους οποίους μίλησε και η 15χρονη Γερμανίδα με το ψευδώνυμο «Cece», η οποία γνωστοποίησε ότι ο δράστης της, τον οποίο γνώρισε από το Yubo, της είχε μιλήσει για τα όπλα που κατείχε και είχε υπονοήσει ότι θα προέβαινε σε κάποιου είδους επίθεση.

Η Cece είχε πραγματοποιήσει βιντεοκλήση με τον Ράμος, λίγες μέρες πριν τα 18α γενέθλιά του, στις 16 Μαΐου. Ο Ράμος της είχε εκμυστηρευτεί πως, με το που έκλεινε τα 18, είχε σκοπό να προμηθευτεί ένα ημιαυτόματο τυφέκιο AR-15.

Τις επόμενες ημέρες, ο Ράμος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έκανε κάτι με το όπλο, χωρίς να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για τα σχέδιά του.

Τη Δευτέρα το βράδυ, τη νύχτα πριν από τους πυροβολισμούς στο σχολείο, της ανέφερε ότι είχε φθάσει ένα πακέτο από μια ηλεκτρονική παραγγελία και της έστειλε μια φωτογραφία ενός μεγάλου χάρτινου κουτιού που είχε, όπως της είπε, πυρομαχικά.

Η Cece είπε στους New York Times ότι το βράδυ πριν το μακελειό, ο Ράμος της είχε δείξει σε βιντεοκλήση έναν μαύρο σάκο, που φαινόταν να περιλαμβάνει πολλούς γεμιστήρες πυρομαχικών και τουλάχιστον ένα τυφέκιο.

Το πρωί της μοιραίας επίθεσης, ο Ράμος έστειλε στην 15χρονη ένα μήνυμα, όπου ορκιζόταν ότι θα πυροβολήσει τη γιαγιά του, μόλις 30 λεπτά πριν το μακελειό στο σχολείο. Ένα μεταγενέστερο μήνυμα δήλωνε ότι το είχε κάνει, και σε ένα τελευταίο, που στάλθηκε 15 λεπτά πριν από το μακελειό, ανακοίνωσε ότι θα στόχευε το δημοτικό


Πηγή: www.eleftherostypos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια