Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίδομα ρεύματος: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στις αιτήσεις






Το μέτρο της επιστροφής χρημάτων αφορά την πρώτη κατοικία, όπως είναι δηλωμένη στην ΑΑΔΕ


Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση προ ημερών, αναμένεται επιστροφή χρημάτων για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία οι δικαιούχοι θα λάβουν μόνο για την κύρια κατοικία. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι είναι ότι όσοι δηλαδή δεν έχουν δηλώσει στην εφορία δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες, ανεξάρτητα από το ύψος της επιβάρυνσης, δεν θα λάβουν την ενίσχυση για το διάστημα Δεκεμβρίου-Μαΐου.

«Κλειδί» για τον αριθμό των δικαιούχων είναι το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος για το 2020 καθώς επίσης και οι συνολικές επιβαρύνσεις από τους λογαριασμούς του ρεύματος στο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της επιστροφής χρημάτων αφορά την πρώτη κατοικία, όπως είναι δηλωμένη στην ΑΑΔΕ. Έτσι λοιπόν το μέτρο ουσιαστικά απευθύνεται σε 4,5 εκατ. μετρητές, δηλαδή κατοικίες, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι σημαντικές επιβαρύνσεις είχαν περίπου 1,3 εκατ.


Η αποζημίωση θα δοθεί στον καταναλωτή που ο αριθμός παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι στο όνομα του και συνεπώς αν δεν πιστοποιείται κάτι τέτοιο από τους λογαριασμούς ή το Ε1 το χάνει. Το ίδιο ισχύει και για τους ενοικιαστές πρώτης κατοικίας σε περίπτωση που ο λογαριασμός ρεύματος δεν είναι στο όνομα τους.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με όσους άλλαξαν κύρια κατοικία μετά την υποβολή των περυσινών φορολογικών δηλώσεων δηλαδή μετά το πρώτο εξάμηνο του 2021.


Προκειμένου κάποιος να λάβει τα χρήματα της επιστροφής θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία και αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου. Οι αιτούντες θα πρέπει, μπαίνοντας στην πλατφόρμα, να πιστοποιήσουν ή και να διορθώσουν τα στοιχεία για την κατοικία τους, δηλαδή τον αριθμό της παροχής και βέβαια να δηλώσουν, εάν δεν είναι περασμένος στο σύστημα της ΑΑΔΕ, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Πηγή: www.newmoney.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια