Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βουλή: Καταγγελία Γεροβασίλη κατά Β. Οικονόμου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά



Σε καταγγελία προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» του προέδρου της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βασίλη Οικονόμου, με «απρεπείς χαρακτηρισμούς και προσβλητικές χειρονομίες», εναντίον βουλευτή τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, προχώρησε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε «ανοίκεια και προκλητική επίθεση, που αντιβαίνει σε κάθε έννοια σεβασμού του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, του Β. Οικονόμου προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Αυγέρη» κατά τη σύγκληση της επιτροπής, στις 05/05/2022.


Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τη θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής με βάση και τα όσα ορίζονται στα άρθρα 77 και 80 του Κανονισμού της Βουλής, καθώς και να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Οικονόμου στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, «όπως άλλωστε ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής γι' αυτές τις περιπτώσεις».

Πηγή: naftemporiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια