Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συγκεκαλυμμένες θέσεις παρατήρησης στην ύπαιθρο και άμεση αναγνώριση στόχων»



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, το εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «συγκεκαλυμμένες θέσεις παρατήρησης στην ύπαιθρο και άμεση αναγνώριση στόχων», στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και βρετανικών Αρχών, στον τομέα της αντιμετώπισης του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 27 Μαΐου 2022, με τη συμμετοχή οχτώ (8) στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και τεσσάρων (4) στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε ως σκοπό την εκπαίδευση στη δημιουργία συγκεκαλυμμένων θέσεων παρατήρησης στην ύπαιθρο (covert rural observation posts – crops) και στην άμεση αναγνώριση στόχων (close target reconnaissance), εστιάζοντας στις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά και σε θέματα υγείας και ασφάλειας των επιχειρούντων, όταν αυτοί λειτουργούν σε εχθρικό περιβάλλον.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας δώδεκα (12) ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του "National Crime Agency (N.C.A.)", ενώ γλώσσα εργασίας ήταν η αγγλική .

Κατά την έναρξη της εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξιάρχου Βασίλειου Ρόκκου και του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Σαλούκα, απηύθυνε χαιρετισμό στους εκπαιδευομένους, η Αναπληρώτρια Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, κυρία Susan Geary.

Μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, στους εκπαιδευόμενους απονεμήθηκαν πιστοποιητικά σπουδών από τη Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγο Σοφία Λαμπροπούλου, παρουσία του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Σαλούκα.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια