Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Τρόμος” τα αδέσποτα – Εισαγγελέας για τις αγέλες σε Βόλο και Αλμυρό





Εισαγγελέας παρενέβη για μια ακόμη φορά στον Βόλο για τις αγέλες αδέσποτων. Μετά την περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όπου τα αδέσποτα έστειλαν μια 70χρονη στο Νοσοκομείο, οι αγέλες έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή του Αγίου Ονουφρίου. Οι περίοικοι ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση και διατάχθηκε προκαταρκτική, ενώ την αρμοδιότητα για την διαχείριση των αδεσπότων έχει ο αντιδήμαρχος Ζαρκάδας-Βεργής.

Η περιοχή της Μαγνησίας, και ειδικότερα η πόλη του Βόλου, παρουσιάζει διαχρονικά πρόβλημα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε σημείο που έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά πολιτών που έχουν υποστεί επίθεση από αδέσποτα ζώα ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Τα ζώα επιτίθενται και “τρομοκρατούν” διερχόμενους γιατί είναι πεινασμένα και χωρίς νερό, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα “σήκωσε τα χέρια ψηλά”, για την εξεύρεση λύσεων.
Στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ περιλαμβάνονταν κονδύλια για Δήμους με σκοπό τη δημιουργία νέων καταφυγίων για αδέσποτα ζώα ή την επέκταση των υπαρχόντων. Ο Δήμος Βόλου είχε εκδηλώσει την πρόθεση να ενταχθεί στο Πρόγραμμα, εντούτοις δύο χρόνια μετά καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για κατασκευή νέου καταφυγίου ή επέκταση του υπάρχοντος.

Ίδια κατάσταση και στον Αλμυρό με τις αγέλες, όπου δύο πολίτες, ένας άντρας και μια γυναίκα που δέχτηκαν επίθεση, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν κατέθεσαν μήνυση. Ο Αλμυρός δεν διαθέτει καν καταφύγιο αδεσπότων και η κατάσταση με τα αδέσποτα είναι εκτός ελέγχου.


Πηγή:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια