Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας: Στο δρόμο για μία ακόμα καθαρή νίκη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας





Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒ ΣΩΜΑΤΟΣ (Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.)

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Λαμία 05-05-2022

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 13, 14 & 15 ΜΑΪΟΥ 2022

«Στο δρόμο για μία ακόμα καθαρή νίκη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας»
  


Συνάδελφοι, στις 13,14 και 15 Μαϊου 2022 διεξάγονται οι εκλογές της Ένωσής μας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία μας, μετά από τρία χρόνια συνεχών προσπαθειών και αγώνων με σκοπό την προάσπιση των εργασιακών μας συμφερόντων. Στις εκλογές αυτές εισάγεται για πρώτη φορά και η ηλεκτρονική ψηφοφορία (13/5), όπως ορίζει το νέο νομικό πλαίσιο (ν. 4808/2021), ενώ την 14η και 15η Μαϊου, οι εκλογές θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των μελών της Ένωσης στα δύο εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τα μέλη της παράταξής μας τα οποία είχαν αναδειχθεί στα όργανα της Πρωτοβάθμιας Ένωσης την περασμένη τριετία, κλήθηκαν να δώσουν έναν μεγάλο και πολύπλευρο αγώνα σε πολύ δύσκολες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, μέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί μεγάλη και επίπονη προσπάθεια προάσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ο ν.4662/2020 αποτέλεσε και αποτελεί κρίσιμο και κομβικό σημείο για την λειτουργία του πυροσβεστικού μηχανισμού. Η μερική έως σήμερα εφαρμογή του, ως μία ακόμα προσπάθεια αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Π.Σ. προστιθέμενη στις δύο άλλες που προηγήθηκαν, πέραν των όποιων και δυστυχώς λίγων ζητημάτων που επιχείρησε να επιλύσει, δημιούργησε ήδη και πολλά προβλήματα. Επιπλέον η περσινή αντιπυρική περίοδος και τα τραγικά της αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας Περιφέρειας, ανέδειξε με τον χειρότερο τρόπο αυτά που χρόνια τώρα στηλιτεύουμε και διεκδικούμε με τις παρεμβάσεις μας.

Τα τρία προηγούμενα χρόνια ως απερχόμενη παράταξη που βρέθηκε στο τιμόνι της Ένωσης, θέσαμε τους εξής στόχους: Προάσπιση των δικαιωμάτων μας – μεγαλύτερη συμμετοχή σε κάθε αγωνιστικό κάλεσμα – αναβάθμιση της ενημέρωσης όλων των μελών μας αλλά και οικονομική ενδυνάμωση του Ταμείου της Ένωσης με σκοπό την στήριξη δοκιμαζόμενων από την κρίση και τα πολλά προβλήματα συναδέλφων μας. Την τριετία που πέρασε:

ü Αναδείξαμε με συνεχείς παρεμβάσεις μας προς κάθε κατεύθυνση, κάθε

καταστρατήγηση και παρανομία των Διοικήσεων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας αλλά και των κατά τόπους Σταθμών και Κλιμακίων, όταν και όπου προέκυπταν. Αποτέλεσμα της «ενοχλητικής» για κάποιους δημόσιας παρουσίας μας ήταν η στοχοποίηση και η προσπάθεια απαξίωσης του συνδικαλιστικού μας οργάνου, χωρίς όμως κανένα ευτυχώς αποτέλεσμα.

ü Αυξήσαμε κατά το μεγαλύτερο δυνατό την συμμετοχή των συναδέλφων σε

κινητοποιήσεις και σε άλλες δραστηριότητες μέσα και από τις συνεχείς επαφές (πραγματοποιήσαμε τρείς περιοδείες σε κάθε Υπηρεσία και Κλιμάκιο της Περιφέρειας).

ü Ενδυναμώσαμε την Ένωσή μας με την εγγραφή νέων μελών (40 νέα μέλη),

όπως επίσης και του Ταμείου της, ενώ το εύρωστο Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Ένωσης προσέφερε οικονομική βοήθεια σε όποιον συνάδελφο άμεσα την χρειάστηκε.

Δυστυχώς για μία ακόμα θητεία οι αντίπαλες παρατάξεις και τα μέλη τους στο Δ.Σ. της Ένωσης παρουσιάστηκαν κατώτερες των περιστάσεων, παγιδευμένες από το στείρο και ανούσιο λόγο τους, χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις αλλά και ενωτική διάθεση όπου αυτό απαιτήθηκε.

Οι στόχοι της επόμενης τριετίας αποτελούν ένα ξεκάθαρο, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο, στοιχεία που πρεσβεύουν και τις αρχές της παράταξής μας. Μίας παράταξης με σταθερές αρχές και πορεία, με καθαρό λόγο και καθαρούς ανθρώπους που αντέχει στο χρόνο και δεν πτοείται από τις όποιες άτυχες προσπάθειες ναρκοθέτησής της. Οι βασικοί επόμενοι στόχοι μας είναι:

Ø Η βελτίωση των κρίσιμων διατάξεων του ν.4662/2020, όπως αυτές που

αφορούν τις επιφυλακές του προσωπικού, της αύξησης της οργανικής δύναμης του Π.Σ. και κατ’ επέκταση των Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Περιφέρειάς μας

Ø Οι προσλήψεις προσωπικού και η ενίσχυση των Υπηρεσιών, με νέα

σύγχρονα οργανογράμματα ανά νομό

Ø Η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Υπηρεσιών της Περιφέρειας,

για εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των συναδέλφων.

Στις εκλογές της 13ης, 14ης και 15ης Μαϊου, ενισχυμένοι και ανανεωμένοι, ζητάμε την συμμετοχή όλων, πέρα από χρώματα και πολιτικές αποχρώσεις, γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δυναμώσει και άλλο απέναντι στις προκλήσεις των καιρών που ζούμε! Ζητάμε την στήριξη της παράταξης και των υποψηφίων μας για να δυναμώσουμε και να εδραιώσουμε και άλλο τη φωνή μας απέναντι σε κάθε φωνή αμφισβήτησης που ενισχύει και την κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι με το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας είναι οι κάτωθι:

Ευχαριστούμε τέλος όλους τους συναδέλφους για την σταθερή και αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια!



Για την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. της ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας

Πηγή:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια