Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπαράζ συναντήσεων της Ένωσης Τρικάλων


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό
διάστημα, συναντήσεις με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο ΣΚΡΕΚΑ,
τους Βουλευτές Τρικάλων κ.κ. Αθανάσιο ΛΙΟΥΤΑ, Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ και Αθανάσιο
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, τους Αστυνομικούς Διευθυντές της Δ.Α. Τρικάλων Στυλιανό ΜΠΙΛΙΑΛΗ και
Δημήτριο ΜΗΤΡΑΙΝΑ καθώς και με Αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. Τρικάλων, η οποία μας επισκέφθηκε
στα Γραφεία μας, προκειμένου να ενημερωθούν για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τα ζητήματα
που απασχολούν το προσωπικό της Δ.Α. Τρικάλων.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα και από
την πλευρά μας κατατέθηκε εγγράφως Υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά μας, ούτως ώστε να
ενημερωθούν εκτενώς για τα τρέχοντα θέματα που απαιτούν λύσεις.

Άπαντες οι προαναφερόμενοι αναγνώρισαν το δύσκολο έργο που καλείται να φέρει σε πέρας ο
έλληνας και η ελληνίδα αστυνομικός και δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν στο μέτρο του δυνατού και
των αρμοδιοτήτων τους τις προσπάθειές μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΕΝ κ. ΣΚΡΕΚΑ Κωνσταντίνο (26-03-2022)




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΛΙΟΥΤΑ Αθανάσιο (04-04-2022)


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ Κατερίνα (06-04-2022)


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο και Αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Κ.Κ.Ε. π. ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ Αχιλλέα, ΛΙΑΤΙΦΗ Γεώργιο

και ΝΤΑΟΥΛΑ Αλέκο (01-04-2022)



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ κκ ΜΠΙΛΙΑΛΗ Στυλιανό και ΜΗΤΡΑΙΝΑ Δημήτριο (14-04-2022)

                                                                 ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων με το παρόν υπόμνημα επιθυμεί να σας ενημερώσει για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσής μας. Συγκεκριμένα:

                                                       ΚΤΙΡΙΑΚΟ

Μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων εγκρίθηκε παραχώρηση οικοπέδου, προκειμένου να ανεγερθεί κτίριο όπου θα στεγάσει όλες τις Υπηρεσίες της έδρας της Δ.Α. Τρικάλων. Αιτούμαστε από εσάς να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αρθούν τυχόν γραφειοκρατικά προβλήματα και να ανευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να υλοποιηθεί το εν λόγω έργο, το οποίο θα λύσει χρόνια προβλήματα που αφορούν τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει ποιοτικά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Επίσης ένα καινούριο και σύγχρονο κτίριο θα αναβαθμίσει τις υποδομές των αστυνομικών κρατητηρίων όπου κατά διαστήματα συνωστίζεται μεγάλος αριθμός κρατουμένων και θα κάνει πιο ανθρώπινες τις συνθήκες παραμονής τους σ’ αυτά.

ΔΙΑΘΡΘΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Α.ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ

    Η  λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών στο Ν. Τρικάλων,  αποτελούσε και αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της Ε.Α.Υ Τρικάλων. Τώρα πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη ίδρυσής του.

Επί τούτου επισημαίνεται ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα είχε εξ αρχής εκφράσει και εξακολουθεί να εμμένει στις απόψεις του, για την απεμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ από καθήκοντα φύλαξης- μεταγωγής κρατουμένων από και προς τα Καταστήματα Κράτησης και  ότι το μέγιστο αγαθό ενός ευνομούμενου και σύγχρονου Κράτους είναι η παροχή του Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, γεγονός το οποίο αντίκειται στους από πολλών ετών καθορισμένους ρυθμούς λειτουργίας των Υπηρεσιών οι οποίες λόγω της αποστολής του έργου της Αστυνομίας και τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις, σε συνδυασμό με την έλλειψη του προσωπικού, έχασαν τον προσανατολισμό τους,  με αποτέλεσμα την επιφόρτιση του έργου της Αστυνομίας με πάρεργα και όχι μόνο, και την εμφάνιση αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του έργου της.

      Στην πόλη των Τρικάλων λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα Καταστήματα Κράτησης της χώρας και ιδιαίτερα με τροφίμους στους οποίους η δικαιοσύνη αποφάσισε τον εγκλεισμό τους για πολλά έτη.

     Ένα τεράστιο πρόβλημα της Δ.Α. Τρικάλων είναι οι μεταγωγές τόσο των κρατουμένων των Δικαστικών Φυλακών Τρικάλων, από και προς τις Δικαστικές Αρχές, Νοσοκομεία, όσο και των οικείων συλληφθέντων, των διερχομένων από το Νομό μεταγόμενων επικίνδυνων κακοποιών και αλλοδαπών, καθώς και την τήρηση της τάξης στους χώρους συνεδριάσεων των δικαστηρίων που λειτουργούν στην έδρα τους και για την φρούρηση των καταδίκων και υποδίκων.

     Είναι βέβαιο ότι με τη λειτουργία του τμήματος αυτού, τόσο το  Α.Τ. Τρικάλων το οποίο είναι αρμόδιο για τις μεταγωγές, όσο και οι λοιπές εμπλεκόμενες στις μεταγωγές Υπηρεσίας θα απεμπλακούν από την διενέργεια των μεταγωγών στις οποίες ήταν εγκλωβισμένες και θα προσηλωθούν στον κύριο ρόλο τους που είναι η πρόληψη της εγκληματικότητας και η ασφάλεια των τρικαλινών πολιτών.

      Οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στο Νομό Τρικάλων θα συνδράμει τόσο στη βέλτιστη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, με αποτέλεσμα την ασφαλέστερη μεταφορά των κρατουμένων, όσο και στην αποτελεσματικότερη άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού μας, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Β. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΕ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 

Οι κυριότεροι λόγοι που καθιστούν άμεση και αναγκαία την αναβάθμιση του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων είναι: 

Ο  Δήμος Τρικκαίων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας με πληθυσμό 81.355 κατοίκων (απογραφή 2011και με εκτίμηση για αύξηση στην τρέχουσα απογραφή 2021) και είναι 6η πληθυσμιακά περιοχή της χώρας εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και ν. Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Νομού Τρικάλων ζει και εργάζεται στην πόλη των Τρικάλων, ενώ σε μικρότερους πληθυσμιακά δήμους έχουν συσταθεί Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας όπως πχ σε Καστοριά, Λαμία, Κατερίνη.

  Τα τελευταία έτη έχει καταστεί συνεχώς αυξανόμενη η επισκεψιμότητα στην πόλη των Τρικάλων και στο νομό συνολικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ιδίως όμως την χειμερινή περίοδο με την λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών, θεματικού πάρκου που επισκέπτονται πάνω από 1.000.000 άτομα από όλη τη χώρα, ενώ είναι αυξημένη η επίσκεψη αλλοδαπών και ημεδαπών αξιωματούχων-επισήμων και η λήψη μέτρων συνοδευτικής ασφάλειας αυτών (ενδ. αναφέρεται πρέσβης Η.Π.Α., Γερμανίας, Μεγ. Βρετανίας, Ισραήλ, Πρόξενος Τουρκίας, Ιταλίας, Πρέσβεις, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές κά). Κατόπιν των ανωτέρω είναι αυτονόητο ότι σε συνδυασμό με την επίσκεψη στην περιοχή των Μετεώρων, την ύπαρξη σημαντικών μνημείων, σχολικών αλλά και τουριστικών εκδρομών οι ανάγκες αστυνόμευσης αυξάνονται.

Θα δημιουργηθεί αυτόνομο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Τρικάλων για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, που αποτελεί σημαντικό στόχο της αντεγκλητικής πολιτικής, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρχει βελτίωση στην πρόληψη και εξιχνίαση εγκλημάτων δημόσιας και κρατικής ασφάλειας, μέσω εξειδικευμένων δράσεων και κατάρτισης του προσωπικού στο ειδικότερο αντικείμενο ενασχόλησής του. Η αναβάθμιση της υπηρεσίας σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Τρικάλων θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβάλλει στην βελτίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών μέσω της καλύτερης οργάνωσης, βελτίωση στην πρόληψη και εξιχνίαση εγκλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. 

Γ. ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

  Ο Δήμος Μετεώρων έχει πληθυσμό 21.991 κατοίκων και αποτελεί το δεύτερο δήμο σε έκταση στην χώρα με έκταση 1.659 km². Στην πόλη της Καλαμπάκας βρίσκονται τα Άγια Μετέωρα, η δεύτερη μοναστική κοινότητα της χώρας μετά το Άγιον Όρος, που δέχεται αυξημένο αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ως προαναφέρθηκε σε συνδυασμό με το Μύλο των Ξωτικών οι ανάγκες αστυνόμευσης είναι μεγάλες σε όλη την περιοχή.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδος Ε-65, η περιοχή της Καλαμπάκας αλλά και γενικότερα ο Νομός Τρικάλων θα καταστεί κεντρικός κόμβος για την σύνδεση της Βαλκανικής χερσονήσου με την χώρα μας καθόσον η απόσταση από την Δυτική Μακεδονία στην Αττική θα μειωθεί σημαντικά και θα προσελκύσει επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και του διαμετακομιστικού εμπορίου στην περιοχή.

  Κατόπιν των ανωτέρω η ίδρυση Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μετεώρων με την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος, Τμήματος Ασφαλείας και Τμήματος Τροχαίας Μετεώρων εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημαντική παράμετρος για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας μέσω της καλύτερης οργάνωσης των Υπηρεσιών και το συντονισμό τους υπό την καθοδήγηση πάντα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Η κατάσταση την τρέχουσα χρονική περίοδο κρίνεται ικανοποιητική μετά από χρόνια δεδομένης της προμήθειας νέων περιπολικών και συμβατικών οχημάτων διαφόρων τύπων. 

Επισημαίνεται ως αναγκαία για την περιοχή του Δήμου Μετεώρων η ΑΜΕΣΗ προμήθεια υπηρεσιακού οχήματος αγροτικού τύπου 4*4 για να επιχειρεί σε δύσβατες περιοχές του ορεινού όγκου καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιπρόσθετα για την εύρυθμη λειτουργία και την επιχειρησιακή αναβάθμιση της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων κρίνεται αναγκαία η ΑΜΕΣΗ προμήθεια ειδικού λεωφορείου για την εκτέλεση υπηρεσία μέτρων τάξης στα πρότυπα των οχημάτων της ΔΑΕΑ. 

ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Χορήγηση των απαιτούμενων μέσων και εφοδίων σε όλο το προσωπικό που εκτελεί εξωτερική υπηρεσία για την ασφαλή εκτέλεση αυτής όπως στολές δικυκλιστών, αδιάβροχα, στολές και μπουφάν κλπ μέσα που απαιτούνται. 


Με Τιμή

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ιωάννης

ΜΗΤΣΙΚΟΣ Λάμπρος




Πηγή: enwsi-ast-trikalwn.blogspot.com








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια