Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η "μαντάμ", η "κυρία", το "σκου", το "εικοσάμετρο" και το… "πακιτρί": Το απίθανο λεξιλόγιο της σπείρας ναρκωτικών



Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 12 μελών της εγκληματικής οργάνωσης, επτά με καταγωγή από την Αλβανία και πέντε Έλληνες, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.



Η "μαντάμ", η "κυρία", το "σκου", το "εικοσάμετρο" και το… "πακιτρί". Πρόκειται για μερικές από τις "κωδικές" ονομασίες που είχαν δώσει στις ναρκωτικές ουσίες που διακινούσαν τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Εκτός από τα ναρκωτικά, οι κακοποιοί είχαν… "αδυναμία" και στα αυτοκίνητα Smart, από τα οποία αφαιρούσαν εξαρτήματα τα οποία μεταπωλούσαν με σκοπό το οικονομικό όφελος. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 12 μελών της εγκληματικής οργάνωσης, επτά με καταγωγή από την Αλβανία και πέντε Έλληνες, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους. Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 60 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα και η συμμετοχή τους σε 40 συναλλαγές διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.



Πόρτες, τιμόνια, λεβιέδες ταχυτήτων, στροφόμετρα, προφυλακτήρες, καθίσματα, ταχύμετρα, ηχοσυστήματα. Χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, τα μέλη της σπείρας είχαν "σαρώσει" από την αρχή του έτους όποιο σταθμευμένο Smart εντόπιζαν εκτεθειμένο σε Βύρωνα, Καισαριανή Παγκράτι και στα Νότια Προάστια. Φρόντιζαν να "χτυπούν" σε σημεία που δεν είχαν ιδιαίτερη κίνηση, για να μην γίνονται αντιληπτοί και αφού αφαιρούσαν κάθε λογής εξαρτήματα, στη συνέχεια τα μετέφεραν στις "καβάτζες" τους, με στόχο την μετέπειτα μεταπώληση τους. Εκτός από τις κλοπές, οι κακοποιοί είχαν και δεύτερη "πηγή" παράνομων εσόδων, καθώς διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη, η κοκαΐνη, η MDMA , ECSTACY) στις ίδιες περιοχές.



Το "κωδικό" λεξιλόγιο της σπείρας

Για να μην γίνονται αντιληπτοί κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, τα μέλη της σπείρας είχαν δημιουργήσει ένα δικό τους "κωδικό" λεξιλόγιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε κατόπτευση δρόμων για να αναζητήσουν τα αυτοκίνητα – στόχους, χρησιμοποιούσαν τη φράση "πάνω- κάτω". Αντίστοιχα με συγκεκριμένες λέξεις είχαν "καμουφλάρει" τις επικοινωνίες τους που σχετίζονταν με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. "Μαντάμ" είχαν "βαφτίσει" την ecstasy, "κυρία" ήταν η κοκαΐνη, αντί για χασίς, χρησιμοποιούσαν τη λέξη "σκου", το γραμμάριο είχε αντικατασταθεί από τη λέξη "γκου", "μέτρο" ήταν το χάπι και αντίστοιχα "εικοσάμετρο" τα 20 χάπια. Μάλιστα οι συλληφθέντες όταν δεν είχαν συμφωνήσει στην αλλαγή ονομασίας κάποιας λέξης, προχωρούσαν σε… αναγραμματισμούς. Έτσι αντί για τριπάκια, στις επικοινωνίες τους αναφέρονταν σε… "πακιτρί".



Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών πραγματοποίησαν 19 έρευνες στα σπίτια και τις καβάτζες των μελών της οργάνωσης, στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, Παγκρατίου, Γλυφάδας, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής και Δάφνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 9 Ι.Χ., 3 μοτοσυκλέτες, 3 μαχαίρια, ένα tazer, μια πτυσσόμενη ράβδος, ένα πιστόλι ρεπλίκα, το χρηματικό ποσό των 41.815 ευρώ, κοκαΐνη βάρους 56,3 γραμμαρίων, κάνναβη, σε μορφή πλάκας σοκολάτας βάρους 351 γραμμαρίων, κάνναβη βάρους 221,7 γραμμαρίων, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους 38,4 γραμμαρίων, κάνναβη με αναμειγμένο καπνό βάρους 141 γραμμαρίων, 3 αυτοσχέδια τσιγάρα περιέχοντα κάνναβη, μια ζυγαριά ακριβείας, 5 κινητήρες I . X . E . αυτοκινήτων, πλήθος από εξαρτήματα και ανταλλακτικά, μεταλλικά εργαλεία και 17 κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των συλληφθέντων που θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή:www.thetoc.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια