Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κριμαία, Οσετία, Συρία, Ουκρανία του Κωνσταντίνου Τζέκη




Όταν δεν μάθαινες, κάποτε, τα μαθήματα σου, ο δάσκαλος σε άφηνε στην ίδια τάξη, να τα εμπεδώσεις καλά. Ίσως αυτό πρέπει να συμβεί και για τους αναλυτές και πράκτορες των Αμερικάνων, που τα τελευταία χρόνια πέφτουν από γκάφα σε γκάφα.

Πριν δεκαπέντε χρόνια, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, η Γεωργία, ένα κράτος του πρώην Σοβιετικού μπλοκ, αποφάσισε να εισβάλει στη Νότια Οσετία, με τις ευλογίες των Αμερικάνων, για να αποκαταστήσει, όπως τότε διακήρυττε, τη νομιμότητα στο ημιαυτόνομο αυτό κρατίδιο, που μέχρι τότε διακήρυττε, ότι της ανήκε. Αποτέλεσμα ήταν η εμπλοκή των Ρώσων στο παιχνίδι, οι οποίοι ύστερα από βομβαρδισμούς και πόλεμο μερικών ημερών, να αναγκάσουν τη Γεωργία να υποχωρήσει και φυσικά να ιδρυθεί το ανεξάρτητο κράτος της Οσετία, υπό τις ευλογίες της Δύσης, που όμως ποτέ δεν αναγνώρισαν αυτή τη μεταβολή στο χάρτη της περιοχής. Σκασίλα των Ρώσων. Όσο για τους μαθητευόμενους πράκτορες των Αμερικάνων ψάχνονται για δικαιολογίες. Ήδη η Οσετία ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για συνένωσή της με τη Ρωσία.

Ύστερα ήρθε η Συρία. Μια επανάσταση των κατοίκων για αλλαγή του δικτάτορα τους, υπό την ενίσχυση και τις ευλογίες των Αμερικάνων, που όμως πάλι έδωσε το δικαίωμα στη Ρωσία να επιβάλει τη θέλησή της, αφού εκεί υπάρχουν σπουδαίες βάσεις του Ρωσικού ναυτικού. Αποτέλεσμα ήταν η ισχυροποίηση του καθεστώτος, που κυβερνά εδώ και δεκαετίες. Πάλι οι πράκτορες των Αμερικάνων στην ίδια τάξη.

Πριν λίγα χρόνια τα ίδια και χειρότερα στην Ουκρανία. Προηγήθηκε επανάσταση, υπό τα χειροκροτήματα και τις ευλογίες των Δυτικών, κάτι μου θυμίζει αυτό, αλλαγή του Προέδρου της – Ο Ζελίνσκι χωρίς εκλογές ανήλθε στο θρόνο του Προέδρου της Ουκρανίας- και φυσικά πάλι μια επέμβαση των Ρώσων στην Κριμαία για να διαφυλάξουν τα τεράστια συμφέροντά τους σε μια περιοχή μάλιστα με πληθυσμό, που υπερτερούν οι Ρώσοι, οι Ρωσόφωνοι και οι Ρωσόφιλοι.

Ύστερα ήρθε η σειρά της Ουκρανίας. Οι Ρώσοι βρήκαν την ευκαιρία, άνοιξε η όρεξή τους και μη φοβούμενοι κανέναν διεθνή οργανισμό αφού έχουν βέτο στον ΟΗΕ, αποφάσισαν να εισβάλουν και να κάνουν σκόνη τη χώρα. Απάνθρωπο; Σαφώς. Εγκληματικό; Σίγουρα, Αντιχριστιανικό; Οπωσδήποτε. Όμως τι τον νοιάζει τον Πούτιν πως θα τον ονομάζουν οι δυτικοί; Αυτός θα αγιάσει στη Ρωσία και θα ονομασθεί Μέγας.

Να μη μιλήσουμε για την Κύπρο, που με τις άσχετες ενέργειες των Αμερικάνων και των Άγγλων, έσπρωξαν την Κύπρο στην αγκαλιά των Τούρκων, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και να κάμψουν τους φόβους του Ισραήλ που τότε φοβούνταν ότι ο Μακάριος με την ανεξάρτητη πολιτική του θα ευνοούσε κάποια βάση Αράβων στα μαλακά υπογάστρια των Εβραίων. Συνέπεια όλων αυτών ήταν ο εναγκαλισμός των λαβωμένων Κυπρίων από τα οικονομικά συμφέροντα των Ρώσων

Ύστερα από τα παραπάνω και άλλα, που δεν είναι του παρόντος, ερωτάται ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος. Με τέτοιους αναλυτές και διεθνολόγους, που διαθέτει ο Λευκός Οίκος, η Ρωσία, σε λίγο, χωρίς να κουνήσει, ούτε καν το μικρό της δακτυλάκι, θα επανακτήσει τα παλιά της μετερίζια ή το πολύ- πολύ θα εισέβαλε σε όποια χώρα της γουστάρει. Αρκεί να αφήσει τους Αμερικανούς μαθητευόμενους μάγους, τύπου Κίσινγκερ – θαυμάστε τον Νομπελίστα Ειρήνης!!!!-, να μηχανεύονται επεμβάσεις Κυπριακού, Συριακού ή Ουκρανικού τύπου. Κρίμα. Παλιότερα η Αμερική αποφάσιζε και πολεμούσε στο Βιετνάμ και στο Ιράκ και στην Κεντρική και Νότια Αμερική και κέρδιζε ή έχανε με το σπαθί της. Εισπράττοντας όμως τα επίχειρα των λαών της υφηλίου. Τώρα με τη σκέψη να διαφυλάξει τη γεμάτη χάμπουργκερ κοιλιά της, αλλά και το δήθεν άγιο προσωπείο της, τα κάνει μούσκεμα. Όπως στο Βιετνάμ ή στη Νικαράγουα ή στην Κούβα ή όπου έβαλε το χεράκι της.

Λέτε να έχουμε το τέλος της Αγγλικανικής αυτοκρατορίας; Λέτε η αρκούδα, που φοβούνται τόσο πολύ οι Αμερικάνοι να τους φάει όλους; Όσο για τη χειμερία νάρκη της, που περίμεναν τα αμερικάνικα κοράκια δεν ήρθε, αφού ο χειμώνας ήταν ήπιος και οι μάγειροι μετεωρολόγοι της δεν το κατάλαβαν, όπως δεν καταλαβαίνουν ότι το άστρο τους σιγοσβήνει, παραχωρώντας την οικονομική κοσμοκρατορία στους Κινέζους.

Τώρα στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, αλλά δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν με τους Ρώσους στα ίσα και δεν ανησυχούν ούτε όταν η Τουρκία τους γράφει στα τσαρούχια του Ερντογάν.

Απλά γρυλίζουν αλλά οι φοβέρες τους ήχος τριζονιού στην πολύβουη ύπαιθρο
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια