Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Κάλεσμα για στήριξη του ψηφοδελτίου της ΕΑΚΠ Ηπείρου


Διαβάστε την ανακοίνωση:


9 ΚΑΙ 10 ΜΑΪΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ       

 

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.

 

ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

 

  Την Δευτέρα 9 Μαΐου με φυσική παρουσία και την Τρίτη 10 Μαΐου με ηλεκτρονική ψηφοφορία,  γίνονται οι εκλογές στο σωματείο μας (Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου), για να αναδειχθούν οι συνάδελφοι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία των Πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και στο Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα Ιωάννινα.

 

  Στις εκλογές του σωματείου καλούνται οι πυροσβέστες της Ηπείρου, να εκλέξουν συναδέλφους που αξίζουν για να τους εκπροσωπούν και οι οποίοι θα πρέπει να οργανώσουν μεθοδικά και σχεδιασμένα τον αγώνα μας:

 

u Για να διεκδικήσουμε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και να βελτιωθεί άμεσα η μισθολογική και η οικονομική μας κατάσταση. Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες στην εργασία μας, προστασία της υγείας και της ζωής μας, ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα - Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και τα οφειλόμενα ρεπό, κατάργηση του ισχύοντος κανονισμού μεταθέσεων και σύνταξη νέου δίκαιου κανονισμού που δεν θα μας ξεσπιτώνει, κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό με προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών.

 

u Για να αναδειχθούν οι μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων, που έχουν ως συνέπεια τα προβλήματα τα δικά μας και της υπηρεσίας να πολλαπλασιάζονται την αντιπυρική περίοδο, με το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις που μας διαλύουν την ζωή, την εντατικοποίηση της εργασίας σε εξαντλητικό βαθμό με την διεύρυνση των επιφυλακών σε μόνιμη βάση, την απλήρωτη υπερεργασία, την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα την ώρα της πυρόσβεσης σε απομακρυσμένες περιοχές, την μεγαλύτερη αποδυνάμωση της περιφέρειας και την υποβάθμιση της πυρασφάλειας.

 

u Για να γίνουν πράξη οι προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την υπηρεσία μας, την πυροπροστασία και την Πολιτική Προστασία της περιοχής μας και της πατρίδας μας, με την κάλυψη όλων των μεγάλων ελλείψεων του Π.Σ. σε μόνιμο προσωπικό - μέσα - εξοπλισμό - υποδομές, με κρατική χρηματοδότηση. Να μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματικά τη δουλειά μας, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τις υποδομές και τον φυσικό μας πλούτο.

 

u Για να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία του σωματείου μας με ζωντανές μαζικές συλλογικές διαδικασίες στα Συμβούλια, τις Συνελεύσεις, τις Συγκεντρώσεις, προκειμένου να συζητούνται αναλυτικά τα προβλήματα και οι προτάσεις και να παίρνονται αποφάσεις για να οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πυροσβεστών και όχι με διαδικασίες (ηλεκτρονικές και άλλες) όπως αυτές που επιβλήθηκαν με τον αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη, που πλήττουν το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και υποβαθμίζουν την δημοκρατική λειτουργία των σωματείων.

 

u Για να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να ανατραπεί η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εργασιακή, οικογενειακή και προσωπική μας ζωή, από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, με την ακρίβεια και την φτώχεια να διευρύνονται συνεχώς από τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα και στους λογαριασμούς ρεύματος. Για να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή της χώρας μας (με αποστολή όπλων, λειτουργία των νατοϊκών βάσεων κ.α.), στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξεκίνησε με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού της με Η.Π.Α. - Ν.Α.Τ.Ο. - Ε.Ε. και έχει ως τραγική συνέπεια να επιβάλλεται στους λαούς να χύνουν ξανά το αίμα τους για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων. 

 

  Αυτές είναι οι κύριες και βασικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να κάνει πράξη ένα σωματείο, ένα συνδικαλιστικό όργανο και στον χώρο των πυροσβεστών. Να υποβάλλει προτάσεις και αιτήματα που είναι προς όφελός μας και όχι εναντίον μας. Να διεκδικεί ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα, να αντιστέκεται και να οργανώνει τον αγώνα ενάντια στην ψήφιση και την επιβολή των νόμων που μας διαλύουν την ζωή και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την υπηρεσία μας, την προστασία του λαού, των υποδομών, του περιβάλλοντος.

 

Δεν είναι στις αρμοδιότητες του σωματείου:

 

u Να επικροτεί τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και να τις βοηθά βάζοντας πλάτη για να περάσουν οι αντιδραστικοί νόμοι τους όπως ο νόμος 4662/2020 της ψευτοαναδιοργάνωσης του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, που μας επιβάλλει ξεσπίτωμα με μεταθέσεις, κατάργηση του ελεύθερου χρόνου με τις επιφυλακές, μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών μας από τις νέες υποτιθέμενες “αξιολογήσεις” υπηρεσιών και του προσωπικού.

 

u Να προτείνει Κανονισμό Μεταθέσεων με μόρια που καταργεί το αμετάθετο, ξεσπιτώνει με μεταθέσεις τους πυροσβέστες και τους διαλύει την ζωή και παράλληλα αποδυναμώνει αρκετές πυροσβεστικές υπηρεσίες και στην περιφέρειά μας.

 

u Να σπεύδει να εφαρμόσει πλήρως τους αντιδημοκρατικούς νόμους όπως ο πρόσφατος νόμος Χατζηδάκη, που έχει στόχο να απομαζικοποιήσει τα σωματεία για να απομονωθούν οι εργαζόμενοι από την συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες συλλογικής συζήτησης και ζωντανής αντιπαράθεσης και διαπάλης με επιχειρήματα, προκειμένου να σχεδιαστεί η συνδικαλιστική δράση τους.

 

  Όλα αυτά δυστυχώς, έγιναν πράξη και από το προεδρείο και την πλειοψηφία του σωματείου μας, της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, αλλά και από το προεδρείο και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.). Οι συγκεκριμένες ενέργειες, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως συνδικαλιστική εκπροσώπηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των πυροσβεστών, είναι κόντρα στα δικαιώματά μας.

 

  Στην αντίθετη κατεύθυνση η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.), έχει αποδείξει με πράξεις και όχι με τα λόγια, ότι αγωνίζεται για το δίκιο και το συμφέρον του πυροσβέστη. Εδώ και 12 χρόνια, από την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της:

 

u Συνεχίζει την προσπάθεια για ένα σωματείο μαχητικό, στο πλευρό του πυροσβέστη, για να διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα μας. Με τις θέσεις και τις προτάσεις της προσπαθεί να συσπειρώσει τους εργαζόμενους σε ένα μέτωπο πάλης, για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

u Δεν καθησύχασε ποτέ τους πυροσβέστες, με ψεύτικες υποσχέσεις, τοποθετήθηκε με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα και επιβεβαιώθηκε πλήρως από τις εξελίξεις για όλα όσα είχε ενημερώσει και προειδοποιήσει, σε ότι αφορά τα μέτρα που θα επιβληθούν εναντίον μας.

 

u Δεν φιμώνεται, δεν συμβιβάζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί. Αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις της και με τους συναδέλφους που ακολούθησαν (στην περιφέρεια, στη βουλή στο υπουργείο), για να μην ψηφιστούν και να μην εφαρμοστούν όλες οι δραματικές αλλαγές που έρχονταν (και ήρθαν).

 

Στις 9 και 10 του Μάη τον λόγο παίρνουν οι πυροσβέστες, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ήπειρο, με όποιον τρόπο κι αν αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, είτε με φυσική παρουσία είτε ηλεκτρονικά, να καταδικάσουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, να ψηφίσουν μαζικά το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. και να την αναδείξουν σε πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας. Για να έχουμε ένα σωματείο που θα είναι δίπλα μας, σε όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν και θα αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

 

 

Το Ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ (Ε.Α.Κ.Π.)

 

       ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                  

                                                   ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ            ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

                                                   ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ          ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                   ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                                                                           

                                                   ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ        ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

                                                   ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ     ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                   ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ     ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

                                                   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

   ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

                                                    ΝΙΤΣΑΣ  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ

 

        ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

 

                                                            ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ             ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

                                                   ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                   ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                                                                           

                                                   ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ        ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

                                                   ΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ               ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ

                                                   ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ      ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                   ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ      ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

                                                   ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

                       ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

                                                  ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ               ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

                                                  ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ             ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                  ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                  ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                                                                           

                                                  ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ          ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

                                                  ΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ

                                                  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ       ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                  ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ       ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια