Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Εκλογική διακήρυξη ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας


Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Κ.Π.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣΣυναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η πείρα μας πλέον ως εργαζόμενοι στο Π.Σ. είναι πολύ μεγάλη για την δράση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργάνων. Οι εκλεγμένες διοικήσεις της Ένωσής μας αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις με όποιο όνομα και αν κατεβαίνουν στις εκλογές του Μαΐου στήριξαν και θα συνεχίζουν να στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας οδηγούν στον συμβιβασμό, την μοιρολατρία και την αποδοχή. Αποκορύφωμα της υποτέλειας και του ξεπουλήματος τους ήταν η ψήφιση του Ν. 4662/20 με τα γνωστά αποτελέσματα για τα εργασιακά μας.Οι εκλογές στις 13, 14 και 15 Μαΐου 2022 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας και των αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία είναι μια ευκαιρία που δεν θα πρέπει να πάει χαμένη και γίνει η αφετηρία για την ανασύνταξη και την ανάπτυξη της δράσης μας σε αγωνιστικό προσανατολισμό με την Ε.Α.Κ.Π. την μοναδική παράταξη που όλα αυτά τα χρόνια στέκετε στο πλευρό των πυροσβεστών.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Βιώνουμε τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μαζί και της σημερινής, η ακρίβεια και οι αυξήσεις εξανεμίζουν τους μισθούς μας.

Οι δαπάνες για το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις και παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια και για την καινούργια αντιπυρική περίοδο. παρά τις καμένες εκτάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στη Β. Εύβοια.

Εξακολουθούμε να έχουμε διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα στην υπηρεσία μας και να καθυστερεί η μονιμοποίηση όλων των 5ετων και εποχικών των Ε.ΜΟ.ΔΕ. πυροσβεστών καθώς και η θεσμοθέτηση και εφαρμογή όλων των απαιτούμενων σύγχρονων αυξημένων μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας κατά την υπηρεσία των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

· Υπάρχουν μεγάλα κενά στο προσωπικό, μεγάλες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, με γερασμένο το στόλο των αυτοκινήτων.

· Δεν λαμβάνουμε όπως θα έπρεπε ατομικά είδη αντιπυρικής προστασίας και αναγκαζόμαστε πολλές φορές να καλύπτουμε από την τσέπη μας αυτές τις ελλείψεις.

· Τα οφειλόμενα ρεπό παραμένουν σε μεγάλο αριθμό, συνεχώς εντατικοποιούνται οι συνθήκες κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας.

· Ο λαός μας, αλλά και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος έχουμε πληρώσει βαρύ τίμημα, με την απώλεια ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και μεγάλων καταστροφών στα δάση.

· Η υφιστάμενη νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αλλάζει τον προσδιορισμός του και τις αρμοδιότητες του Π.Σ. και εάν προστεθεί με την προηγούμενη που συγχωνεύει πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια ή να τα μετατρέπει σε εποχικά καταλαβαίνετε τι ακριβώς μας περιμένει!!!.
Ο Κανονισμός Μεταθέσεων οδήγησε σε νέες μεταθέσεις - μετακινήσεις το μόνο που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα είναι περισσότεροι υπάλληλοι να μετακινούνται όλο και πιο συχνά ανά την επικράτεια για να καλυφθούν τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση εφάρμοσε για εμάς τους πυροσβέστες, τα νέα πολυήμερα «ταξίδια» με τις επαναλαμβανόμενες προληπτικές επιφυλακές για την φύλαξη των «επικίνδυνών περιοχών», αλλά και όταν ξεσπούν μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα.

Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση η Ε.Α.Κ.Π. προσπαθεί να οργανώσει την αντίσταση των πυροσβεστών, ανάδειξε την αιτία των προβλημάτων που έχουμε ως εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και στη ζωή μας γενικότερα.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Όλοι θα πρέπει να θυμηθούμε το διάστημα που στο τιμόνι της Ένωσής ήταν η Ε.Α.Κ.Π. και η δράση του σωματείου μας αποτελούσε την προμετωπίδα του συνδικαλιστικού κινήματος πανελλαδικά και φάρο ελπίδας για το σύνολο των πυροσβεστών.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων ήταν η καθημερινή προτεραιότητα στην δράση του σωματείου. Με μεθοδικότητα, δημοσιοποίηση και αγωνιστική επαγρύπνηση, έβαζε συνεχώς εμπόδια στην υλοποίηση των αντεργατικών πολιτικών και στην ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδιασμού σε βάρος της πυροπροστασίας της χώρας έτσι όπως εκδηλώνεται κυρίως στις μέρες μας και ειδικά μετά την ψήφιση του Νόμου 4662/2020.

Μέσα από την αγωνιστική επιμονή και την συνεχή διαπάλη με τα κέντρα εξουσίας , αποσπούσε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις όπως:

Η ισχύ και για τους πυροσβέστες των γονικών αδειών. Η πρόσληψη στο Π.Σ. των τέκνων των θανόντων συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας. Οι τροποποιήσεις προς το δικαιότερο του κανονισμού μεταθέσεων. Η κατάργηση του Π.Δ. 145/2002 όπου με το τέχνασμα των μετακινήσεων χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο στην ουσία καταργούσε την όποια αξιοκρατία είχε ο κανονισμός μεταθέσεων.

Έβαλε εμπόδια στο κλείσιμο πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων που προβλέπονταν και για την περιφέρεια μας μέσα από σχετικό πόρισμα του ΑΠΣ . Επέβαλε με την συνεχή διεκδίκηση και ανακίνηση του ζητήματος της έλλειψης καθαριότητας στις Π.Υ. και τα Π.Κ. να εκδίδονται κάθε χρόνο κονδύλια για την καθαριότητα για όλες τις Π.Υ. και τα Π.Κ. της περιφέρειας μας .

Το Σωματείο Στερεάς αποτελούσε το «αποκούμπι» για κάθε πυροσβέστη σε όλη την Ελλάδα γιατί ήταν μπροστά από τις εξελίξεις.

Οι παρεμβάσεις τόσο για τα χρόνια προβλήματα μας όσο για τα υπηρεσιακά που μας απασχολούν ήταν σε καθημερινή βάση προς την φυσική και πολιτική ηγεσία. Με Δελτία Τύπου, ανακοινώσεις, ενημερωτικά φυλλάδια έκανε γνωστά τα προβλήματα των πυροσβεστών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η διεκδίκηση δεν σταματούσε μόνο στα έγγραφα αλλά συμμετείχε και πραγματοποιούσε κινητοποιήσεις από μόνη της, την στιγμή που όλοι οι άλλοι (πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδία) εσκεμμένα αδρανούσαν.

Η εφάπαξ πληρωμή των χρωστούμενων ρεπό και η επαναχορήγηση των νυχτερινών το 2001 καθώς και η νομοθετική πρόβλεψη για την ισχύ του νομοθετικού πλαισίου για την υγιεινή και ασφάλεια και για τα Σ.Α., έφερε και την δική της σφραγίδα όταν έδινε την μάχη επί ένα 4ημερο στα προπύλαια μαζί με μία χούφτα συναγωνιστές συνδικαλιστές της Ε.Α.Κ.Π. .που κρατούσαν Θερμοπύλες μετά το ξεπούλημα του αγώνα που είχε αποφασιστεί στο 4ο Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ από τις άλλες παρατάξεις και υποχρεώθηκε έτσι ο τότε υπουργός δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να υπογράψει την ικανοποίηση των 6 αιτημάτων .

Τέλος να θυμηθούμε τις δύο κινητοποιήσεις έξω από την βουλή και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ το 2020 που η Ε.Α.Κ.Π. έδωσε μόνη της τον αγώνα για να μην περάσει η ψήφιση του νόμου έκτρωμά (Ν.4662/20).

Αποδεικνύεται ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα πατήσει πάνω στα εργασιακά δικαιώματα μας με τη στήριξη των συμβιβασμένων συνδικαλιστών. Η δικιά σας στήριξη στην εκλογική μάχη που έρχεται, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για όλα αυτά που δικαιούμαστε, μέσω των κινητοποιήσεων του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος και στην περιφέρειά μας αλλά και στην ομοσπονδία κρίνετε απαραίτητη όσο ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ!!!.ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Κ.Π.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Ακολουθεί το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια