Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ Υ.ΜΕ.Τ.


Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος, ΓΑΤΣΑΣ Ιωάννης, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων


Τροχαίο ατύχημα έγινε πλησίον της Τουρκικής πρεσβείας με αποτέλεσμα τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό δύο αστυνομικών, που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο. Άλλο ένα συμβάν που επιβεβαιώνει ότι το επάγγελμα μας είναι επικίνδυνο ανά πάσα στιγμή. Ένα τροχαίο που πέρασε στα “ψιλά γράμματα” της ενημέρωσης. Φανταστείτε όμως να ήταν λίγο διαφορετικά τα γεγονότα , οι τραυματίες να ήταν πολίτες και οι οδηγοί αστυνομικοί, τι λαϊκά δικαστήρια θα είχαμε και φυσικά οι συνάδελφοι θα είχαν τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στους δύο συναδέλφους μας. Ο συνάδελφος μας Ορφανιώτης συνεχίζει να δίνει ακόμα την μάχη του στο 401.Ελπίζουμε σε ένα θαύμα.


Ψηφίστηκε νέος νόμος για τη βία στα γήπεδα. Ένας νόμος για τον οποίο δεν ρωτήθηκε ποτέ η άποψη των πραγματικά εμπλεκομένων αστυνομικών στους αθλητικούς χώρους. Δυστυχώς πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για να μη θρηνήσουμε ξανά αλλά θύματα. Η βία είναι πλέον παντού και χρειάζεται περαιτέρω θωράκιση του θεσμού της Αστυνομίας.

Συγχαρητήρια στους δέκα αστυφύλακες της ΥΜΕΤ για την προαγωγή τους στο βαθμό του αρχιφύλακα έπειτα από εξετάσεις.

Συνάδελφος εκτός υπηρεσίας, υπηρετών στο Α Τμετ προέβη σε σύλληψη ατόμου που διέπραξε διάρρηξη σε οικία στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Άλλη μια πράξη που αποδεικνύει την προσήλωση στο καθήκον.

Την ίδια μέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεγάλος αριθμός αστυνομικών της ΥΜΕΤ είχαν κληθεί ως μάρτυρες σε πολλές και διαφορετικές υποθέσεις που αφορούσαν επεισόδια σε γήπεδο, για τους πλειστηριασμούς και τα γεγονότα με τις καθαρίστριες. Δίκες που χρονίζουν λόγω συνεχών αναβολών και οι μόνοι που ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια είναι οι συνάδελφοι.

Γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων το τελευταίο διάστημα για Ε.Δ.Ε. που διατάσσονται με το παραμικρό για καθημερινά συνήθη γεγονότα (χωρίς τραυματισμούς ή φθορές) που οι ενέργειες των διμοιριών είναι βάση των εντολών των αξιωματικών του κέντρου. Οι συνάδελφοι αναγκάζονται χωρίς υπαιτιότητα κατά την άποψη μας να υφίστανται μια άδικη και οικονομική ταλαιπωρία κάνοντας απλά το καθήκον τους.

Πρέπει επιτέλους η εξέταση Αστυνομικών μαρτύρων σε δικαστήρια να αλλάξει. Η πολιτεία πρέπει να βρει τρόπο να προστατεύει και να μη ταλαιπωρεί τους υπαλλήλους της.

Δεν είναι δυνατόν μέχρι την τελευταία βδομάδα να εκκρεμούσε η μετακίνηση πάνω από εκατόν είκοσι συναδέλφων της Δ.Α.Ε. για τα γεγονότα στην Χίο και την Μυτιλήνη. Ευτυχώς με ενέργειες του Υφυπουργού, του Α300 και της Ένωσης Αθηνών δόθηκε λύση.

Οι διμοιρίες όποτε έχει απαιτηθεί η παρουσία τους έχει ανταπεξέλθει με άριστα αποτελέσματα.( Όποτε δεν είμαστε σε σταθερά σημεία.) Πολλάκις το απέδειξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως στην διαρροή φυσικού αερίου στην περιοχή του Παγκρατίου, στην επέλαση του χιονιά, στην σύλληψη μελών του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εργασίας και αλλού …για όλα αυτά το προσωπικό περιμένει μια αναγνώριση και ανταμοιβή.

Έχουμε τονίσει ότι ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι το παν, ευτυχώς έγινε χορήγηση καινούργιων κρανών που αντέχουν σε επιθέσεις και δε έχουμε τραυματισμούς συναδέλφων.

Απονομή ηθικής αμοιβής του “ΕΠΑΙΝΟΥ” σε αστυνομικούς της Υ.ΜΕ.Τ. όπου με ζήλο και αυταπάρνηση προσέφεραν τρόφιμα και κουβέρτες από κοινού με δυνάμεις του στρατού στους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό.

Τα ευτράπελα με την ανακατασκευή των οχημάτων συνεχίζονται. Δυστυχώς και μετά την ανακατασκευή πάλι παρουσιάζουν μηχανικά προβλήματα και εξακολουθούν οι επισκέψεις στον ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ να είναι συχνές.

Να ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση στον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Καρδιασμένο Μιχαήλ και να είναι σύντομα κοντά μας.


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία

Πηγή: easya.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια