Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοιχτή επιστολή του Ανέστη Τουκαράκη στον Νίκο Παναγιωτόπουλο


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Σχη (ΣΔΓ) ε.α. Ανέστη Τσουκαράκη,
τέως Προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΕ.Σ.)
προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο
Κύριε Υπουργέ.

Η παρούσα ανοικτή επιστολή, έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες ανοικτές επιστολές μου, τις οποίες, αν και δεν απαντήσατε, είμαι σίγουρος ότι διαβάσατε, όπως ακόμη πιο σίγουρος είμαι ότι σας έχουν προβληματίσει. Σας πληροφορώ όμως ότι τις διάβασαν χιλιάδες στρατιωτικοί και πολίτες.
Το περιεχόμενο της παρούσας δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό από αυτό της κατάστασης που ΕΣΕΙΣ επιτρέπετε να επικρατεί στον συνδικαλιστικό χώρο των ΕΔ, στον οποίον αφιέρωσα χρόνο και χρήμα στο παρελθόν, την οποία κατάσταση είμαι απόλυτα σίγουρος ότι συντηρείτε αφού δεν βάζετε όρια, δεν χτυπάτε το χέρι στο τραπέζι και στη τελική δεν επιλύετε.

Δεν θα σας κουράσω. Με λεπτομέρειες και άλλα θέματα να είστε σίγουρος ότι θα επανέλθω λίαν συντόμως. Όσο δεν απαντάτε εσείς, όσο δεν λαμβάνετε μέτρα εσείς, τόσο εγώ θα δημοσιοποιώ παράτυπες και παράνομες ενέργειες, πάντα κατά την άποψή μου, που θέτουν σε αμφισβήτηση τον συνδικαλισμό στις ΕΔ και τις υγιείς δυνάμεις που τον εκφράζουν.

Θα επαναλάβω για ακόμη μία φορά, γιατί είτε γνωρίζετε και σας εξυπηρετεί, είτε δεν γνωρίζετε - γιατί σας τα μεταφέρουν παραπλανητικά αυτοί που σας τα μεταφέρουν – τί πραγματικά συμβαίνει. Ζητήστε εδώ και τώρα, σήμερα, τα στοιχεία των μελών των ενώσεων στρατιωτικών. Θα πέσετε από τα σύννεφα για το ποιος είναι εγγεγραμμένος πού και για το κατά πόσο υπάρχουν σωματεία σφραγίδες και λειτουργούν μόνο και μόνο για να σας παραπλανήσουν για αυτό που είμαι σίγουρος ότι κάποιοι σας ζητάνε επιτακτικά. «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Εάν τολμάτε, ζητήστε το.
Προς υποβοήθηση τυχόν ενεργειών σας, παραθέτω δημόσια σε φωτογραφία ενέργειες που λαμβάνουν χώρα ακόμη και σήμερα, από πρωτοβάθμιο σωματείο που είναι ενταγμένο στην ΠΟΜΕΝΣ αν και τούτο (το σωματείο) έχει διαλυθεί με οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, όπως επικαλούνταν στο παρελθόν για την Π.Ο.Ε.Σ. κάποιοι, για τους οποίους θα αναφερθώ στο μέλλον. Και αναφέρομαι στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, με τον διακριτικό τίτλο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ., η οποία έχει διαλυθεί – εξαφανιστεί από τον νομικό κόσμο – με την υπ΄ αριθμ. 114/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης. Το πότε διαλύθηκε δεν χρειάζεται να σας το πω. Το βλέπετε. Νομικός είστε και γνωρίζετε. Τί κάνει λοιπόν αυτή η ένωση μέχρι και σήμερα; Εάν αυτό που κάνει δεν είναι εξαπάτηση των στελεχών ή/και υπεξαίρεση, κατά την άποψή μου, τί άλλο μπορεί να είναι;

Το ξέρω ότι δεν θα απαντήσετε, τουλάχιστον δημοσίως. Αλλά και δεν με απασχολεί κιόλας. Θα κριθείτε. Θέλω πάντως να καταλάβετε ότι συμβαίνουν πράγματα και θαύματα στο χώρο του συνδικαλισμού στις ΕΔ.

Αλήθεια, και τελευταίο. Οι συνάδελφοι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο Στρατιωτικό σας Γραφείο και φέρεται ότι εκλέγονται σε πρωτοβάθμιες ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ, έχουν εκλεγεί νόμιμα ή παρά τω νόμω; Τους έχετε στο γραφείο σας, το ψάξατε; Τους έχετε μέχρι και σήμερα εκεί. Δεν θα σας πω τί λένε όλοι οι λοιποί στρατιωτικοί. Θα κριθείτε. Τους νομιμοποείτε;

Καλά, άντε για έναν μήνα, αλλά αναδρομικά ενός έτους στη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου 2021;













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια