Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διακίνηση μεταναστών στον Έβρο: Ασυνήθιστα αυξημένες οι ροές – «Μας περιμένει πολύ δύσκολο καλοκαίρι»





Ο καιρός βοηθάει τους διακινητές που συνεχίζουν απτόητοι στον Έβρο. Καθημερινά 200 με 300 άτομα, προσπαθούν να περάσουν στη χώρα από την Τουρκία…

Το τραγικά χαμηλό επίπεδο της στάθμης των νερών του ποταμού, δημιουργεί νέους «χώρους δράσης» με τους διακινητές να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία ώστε να περάσουν πολλές μικρές ομάδες μεταναστών στην πλευρά της Ελλάδας.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το φαινόμενο παρακολουθείται συνεχώς, τη στιγμή που πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 200-300 αποτροπές μεταναστών που αποπειρώνται να διασχίσουν τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας. Η έξαρση των μεταναστευτικών ροών στα χερσαία σύνορα συνδέεται περισσότερο με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και έχουν ως συνέπεια την πτώση της στάθμης στον ποταμό Έβρο.

Ο διασυνοριακός ποταμός παρόλο που είναι ακόμη Άνοιξη, παρουσιάζει σε πολλά σημεία χαμηλή στάθμη, που «αγγίζει» μόλις τα 50 εκατοστά, ενώ σε ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι 2 με 2,5 μέτρα. «Αν και διανύουμε τον Μάιο η εικόνα του ποταμού θυμίζει καλοκαίρι, κι αυτό διευκολύνει το έργο των διακινητών που χρησιμοποιούν περισσότερες βάρκες, στις οποίες στοιβάζονται πολλές μικρές ομάδες μεταναστών.

Τη στιγμή που έφτιαξε ο καιρός, βρεθήκαμε σε απόλυτη ετοιμότητα. Πλέον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα περάσματα, αλλά χρησιμοποιούν όλη την οριογραμμή του ποταμού Έβρου, κι για αυτό τον λόγο δεν περισσεύει κανείς μας. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων του νομού Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.




Πηγή:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια