Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όχι άγνωστε φίλε δεν ισχύει… - Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης


Ένα επαγγελματικό ταξίδι μου στη Λάρισα με έφερε αντιμέτωπο σήμερα με ένα θλιβερό θέαμα.

Σε κεντρική πλατεία της Λάρισας έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντίκρυσα ορισμένα γραμμένα συνθήματα που με λύπησαν και με πλήγωσαν.

Ένα από αυτά ομολογώ ότι έμοιαζε με μαχαιριά στην ψυχή μου.

«Όλοι μισούμε την αστυνομία»

Ε λοιπόν Όχι. Άγνωστε κύριε δεν μισούμε όλοι την αστυνομία. Κάνετε λάθος.

Θα σας εξηγήσω γιατί.

Οι αστυνομικοί είναι αδέλφια μας. Είναι οι φίλοι μας , είναι οι γείτονες μας, είναι τα παιδιά μας… Οι αστυνομικοί είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Δεν είναι τα παιδιά του βιομηχάνου η του πλοιοκτήτη . Είναι όλα εκείνα τα παιδιά του λαού που υπηρετούν την ευνομία

Άνθρωποι πιστοί στο καθήκον πρόσωπα οικεία που μάχονται συνήθως χωρίς ανταπόκριση από πλευράς ιθυνόντων και από πλευράς πολιτείας.  Επαγγελματίες τους οποίους η πολιτεία δεν μπορεί να τους δώσει αυτά που τούς αναλογούν σε μισθούς και ανταπόδοση. Θεωρώ λοιπόν αυτονόητο τι γεγονός ότι το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό και την αγάπη μας.

Δεν μισούμε αυτή την αστυνομία. Την σεβόμαστε και την έχουμε ανάγκη για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Δεν θα ζητήσω λοιπόν να σβήσετε κύριε αυτό το σύνθημα. Απλά έχω την απαίτηση να το ξανασκεφτείτε πιο ώριμα και τότε ίσως αντιληφθείτε τι πραγματικά σημαίνει και αντιπροσωπεύει για όλους μας μια σωστά οργανωμένη ελληνική αστυνομία.














Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης
φίλε Τσουκαλη καλά τα λες ΑΛΛΑ εισαι εκτος πραγματικοτητας , αυτοι που τα έγραψαν μυαλά δεν αλλάζουν , απλός θα έπρεπε να τους κάνεις μια ερώτηση , εαν δυο, τρεις τύποι μπουκάρουν στο σπίτι του και τον αρχίσουν στις φαπες , ποιον θα φωνάξει για βοήθεια ?