Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πεδίο μάχης ξανά το ΑΠΘ: Νέα επεισόδια με μολότοφ και χημικά - Έσπασαν ακόμα και τράπεζες



Μετά το τέλος της πορείας στο ΑΠΘ, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα προς τα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης





Πεδίο μάχης έγινε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ώρες, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με νέα επεισόδια να ξεσπούν μετά από πορεία.



Φοιτητικοί σύλλογοι απεηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας στις 7 το απόγευμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στον απόηχο των σημερινών επεισοδίων, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.


Μετά το τέλος της πορείας συλλόγων και αντιεξουσιαστών, κουκουλοφόροι εισήλθαν στο πανεπιστημιακό campus και επιτέθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον χώρο μπροστά από τη Γεωπονική, λίγα μέτρα μακριά από το κτίριο της Σχολής Βιολογίας, στο ισόγειο του οποίου κατασκευάζεται βιβλιοθήκη.




Σύμφωνα με το thestival.gr, οι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα προς τα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Το κλίμα αυτή την ώρα εντός του ΑΠΘ παραμένει τεταμένο. Όπως αναφέρει το grtimes.gr, στο σημείο έφτασε και ο Αίαντας, το ειδικό όχημα της Αστυνομίας που εκτοξεύει νερό.



Έσπασαν ΑΤΜ και υαλοπίνακες τραπεζικών καταστημάτων

Εκτός από τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις, άγνωστοι που συμμετείχαν στην πορεία στο ΑΠΘ προκάλεσαν και φθορές σε τραπεζικά καταστήματα.

Σύμφωνα με το grtimes, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα στα χέρια βγήκαν από τον κλοιό που σχημάτισαν διαδηλωτές στη μαζική σε συμμετοχή πορεία και προκάλεσαν φθορές σε υαλοπίνακες τραπεζικών καταστημάτων ενώ έσπασαν και δύο ΑΤΜ.








Νωρίτερα, σε δύο προσαγωγές προχώρησε η Aστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι μεμπτό σε βάρος τους.

Με αφορμή τις δύο προσαγωγές, φοιτητές προχώρησαν σε ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Εξιτήριο πήρε ο 20χρονος φοιτητής που τραυματίστηκε στο κεφάλι



Βγήκε από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο ο 20χρονος φοιτητής που μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έφερε θλαστικό τραύμα στη πηγούνι και "αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αφτί, εμβοές και ζάλη". Ο 2οχρονος εξήλθε απο το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή.

Ο φοιτητής τραυματίστηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ο δημοσιογράφος- ακτιβιστής Χρήστος Αβραμίδης μετέδωσε εικόνες από το σημείο του τραυματισμού.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

"Την Πέμπτη 26 Μαίου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί,εμβοές και ζάλη.Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα , αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου. Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς,έγινε και αξονική εγκεφάλου,από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Εξήλθε απο το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή".
Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια