Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»


Του ΒΙΔΑΛΗ Ιωάννη,Αντιπρόσωπου της Ε.ΑΣ.Υ.Α


Τα τελευταία χρόνια όσοι εργάζονται σε μάχιμες Υπηρεσίες πρώτης γραμμής θα έχουν σίγουρα παρατηρήσει την κλιμάκωση των περιστατικών με ένοπλους δράστες καθώς και την απαραίτητη πλέον χρήση των όπλων από τους αστυνομικούς σε πλήθος καταδιώξεων όπως συμβάντα που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Αυτό από μόνο του εντείνει την προϋπάρχουσα ανάγκη μετεκπαίδευσης των αστυνομικών σε θέματα αυτοάμυνας- αυτοπροστασίας αλλά και της ορθής χρήσης του πυροβόλου όπλου.

Πέρα όμως από το νομοτεχνικό κομμάτι ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τακτική εξάσκηση των αστυνομικών σε ξηρά προπόνηση αλλά και στην χρήση με κανονικά πυρά σε κάποιο σκοπευτήριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην περιοχή της Αττικής υπάρχουν κάποια σκοπευτήρια που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία , ενδεικτικά θα αναφέρω του Μαρκοπούλου-του αερολιμένα και του Αμαρουσίου, τα οποία είτε δεν χρησιμοποιούνται καθόλου είτε χρησιμοποιούνται μόνο από προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις της Γ.Α.Δ.Α.

Έτσι λοιπόν πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να στρέφονται σε ιδιωτικούς σκοπευτικούς ομίλους, οι οποίοι συνήθως εδρεύουν και σε μακρινές αποστάσεις, προκειμένου να εξασκηθούν στην περαιτέρω χρήση του όπλου πληρώνοντας εκτός από τις σφαίρες και τις συνδρομές προκειμένου να κάνουν χρήση των σκοπευτηρίων.

Σε μια εποχή όπου οι Έλληνες αστυνομικοί ήδη πληρώνουν από το υστέρημα τους είτε για αγορά υλικών και στολών είτε πολλές φορές και για συντηρήσεις οχημάτων-εκτυπωτών είτε για προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού ένα ακόμη κόστος επιβαρύνει τις τσέπες τους.

Θα πρέπει λοιπόν εφόσον υπάρχουν οι χώροι , τόσο κλειστά όσο και ανοικτά σκοπευτήρια, να επισκευαστούν ή να συντηρηθούν και να δοθούν προς χρήση στο αστυνομικό προσωπικό συνοδευόμενοι πάντα από το κατάλληλο προσωπικό εποπτείας και ορθής χρήσης των χώρων. Έχει εφαρμοστεί τα παλαιότερα χρόνια και πολλοί δήλωναν να κάνουν χρήση των σκοπευτηρίων. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσοι αστυνομικοί ενδιαφέρονται να μετεκπαιδευτούν στην χρήση του όπλου αλλά δεν έχουν τα χρήματα για συνδρομές και αγορά φυσιγγίων.

Να παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και αποφάσεις ώστε να μπορέσει να βελτιωθεί, εφόσον χρειάζεται, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα ο Έλληνας αστυνομικός και κατ’επέκταση η Ελληνική Αστυνομία. Για να μην φτάσουμε να σχολιάζουμε και να δικάζουμε εκ των υστέρων συναδέλφους σε περιπτώσεις μη σωστής στόχευσης στόχων υπό κανονικές συνθήκες.




Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

Πηγή: easya.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια