Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ψήφισε τους υποψηφίους της ΠΡΩΤ.ΑΣΤ. στις εκλογές των Ενώσεων– Μην επιτρέψεις να σε φιμώσουν


Aνακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ θα συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Δυτικής Αττικής και της Αθήνας.

Στις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Μάη έως 3 Ιούνη, η Πρωτοβουλία στηρίζει τους:

ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Μενέλαο και


ΖΕΪΝΟ Σόλωνα

Στις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 7 Ιούνη, η Πρωτοβουλία στηρίζει τους:

ΚΑΤΣΑΡΟ Ευάγγελο και


ΜΠΑΝΙΑ Δημήτριο

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν η μόνη συνεπής δύναμη που διεκδίκησε λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Βάζοντας μπροστά το δίκιο των συναδέλφων βρέθηκε αντιμέτωπη ακόμα και με πειθαρχικούς ελέγχους, χωρίς όμως να καμφθεί ο ζήλος για τον αγώνα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας η ανάδειξη προβλημάτων σχετικά με την υγεία των συναδέλφων υπήρξε πυκνή και συνεχής. Το αυτονόητο δικαίωμα στην υγεία δεν έτυχε της δέουσας σημασίας, αφενός από την πολιτική και φυσική ηγεσία και αφετέρου από τη συνδικαλιστική παράταξη που στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα, ούτε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Δεν ξεχνάμε την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στις Υπηρεσίες, την έλλειψη μνημονίου διαχείρισης ασθενών ή πιθανά ασθενών Covid, την φρούρηση κρατουμένων σε πτέρυγες Covid χωρίς ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας κ.λπ.

Υπήρξε ανάδειξη της ακραίας υποστελέχωσης των Υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με το έγκλημα (π.χ. Α.Τ., Τ.Α., Τ.Τ., Άμεση Δράση κ.λπ.), μολονότι οι Υπουργοί Προ.Πο. παρουσίαζαν προκλητικά το αντίθετο. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ δεν «μάσησε» τα λόγια της όταν ο νυν Υπουργός Προ.Πο. παρουσίαζε καθημερινά στις τηλεοράσεις ότι τα Τμήματα έχουν ενισχυθεί, ενώ στην ουσία απλώς είχαν μεταφερθεί σε αυτά κάποιοι Δόκιμοι Αστυφύλακες.

Με την αρθρογραφία μας σε κάθε ευκαιρία αναδείξαμε το μόνιμο βάσανο που δημιουργεί η απουσία εβδομαδιαίας υπηρεσίας, η διάθεση σε εγκλεισμούς και γήπεδα. Ζητήσαμε την απεμπλοκή από κάθε λογής πάρεργα.


Ζητήσαμε την εφαρμογή ενός σύγχρονου ειδικού μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στο σημερινό κόστος ζωής, το οποίο θα περιλαμβάνει την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ, καθώς και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.


Ζητήσαμε την ουσιαστική αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου


Ζητήσαμε τη δικαίωση των συναδέλφων της έκτης Σειράς Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι δεν έλαβαν την οφειλόμενη Εκτός Έδρας Αποζημίωση


Ζητήσαμε την καταβολή στους αστυνομικούς του συνόλου του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του ΜΤΣ


Υποστηρίξαμε το αίτημα γι’ αποζημίωση των οικογενειών των δολοφονημένων συναδέλφων μας στου Ρέντη

Επίσης, δημοσιεύσαμε πληθώρα κειμένων αστυνομικών, που θέλησαν να αναδείξουν τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν στις Υπηρεσίες τους, ενώ προβήκαμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και παράδοση σε πυροσβέστες και πυρόπληκτους, ένεκα της καταστροφής από τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι του 2021.

Όταν η επικαιρότητα το απαιτούσε, πήραμε θέση σε κοινωνικά θέματα στα οποία εμπλεκόμασταν ως αστυνομικοί. Μεταξύ άλλων ζητήσαμε την απεμπλοκή μας από τους πλειστηριασμούς, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις διαδηλώσεις του λαού που μάχεται για τα δικαιώματά του.

Συνάδελφοι, η επερχόμενη εκλογική διαδικασία διαφέρει από τις προηγούμενες, διότι με νόμο της κυβέρνησης θεσμοθετήθηκε το ενιαίο ψηφοδέλτιο που ακυρώνει στην πράξη το σύστημα της απλής αναλογικής.

Η κατάργηση της απλής αναλογικής επιτρέπει στην παράταξη που έχει την πλειοψηφία των ψήφων να ασκεί τον πλήρη έλεγχο στην εκλογική διαδικασία. Εξάλλου και γι’ αυτό ψηφίσθηκε ως νόμος του κράτους, ώστε να επιβάλλει σιγή ιχθύος στο Σωματείο των αστυνομικών, επιτρέποντας την εκπροσώπηση μόνο σε όσους έχουν αγαστή επικοινωνία με την κυβέρνηση.

Το επαίσχυντο αυτό νομοθέτημα μόνο τυχαία δεν ψηφίστηκε τώρα. Τώρα που οι συνθήκες για όλους μας είναι δύσκολες λόγω της τρομερής ακρίβειας στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα. Η ζωή μας έχει υποβαθμιστεί σε τεράστιο βαθμό, και στο Σωματείο μας δεν θέλουν καμία φωνή που να αντιδρά.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να ενισχύσετε με την ψήφο σας τους υποψήφιους με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ στην επερχόμενη κρίσιμη και διαφορετική από τις άλλες εκλογική διαδικασία. Ψήφος στην Πρωτοβουλία Αστυνομικών σημαίνει αστείρευτος αγώνας και διαρκής διεκδίκηση. Συνειδητή ψήφος στην Πρωτοβουλία Αστυνομικών και περιφρόνηση όσων με τις πράξεις τους έχουν μετατρέψει τον συνδικαλισμό των αστυνομικών σε μηχανισμό εκπλήρωσης ατομικών επιδιώξεων.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ! ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή: protast.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια