Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στην Βιομηχανική Περιοχή - Ακούστηκαν εκρήξεις (BINTEO)


Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαϊου, σε Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών - Οι πυκνοί καπνοί που φάνηκαν στον ουρανό του Ηρακλείου, κινητοποίησαν αμέσως τις αρχές οι οποίες κατάφεραν να την οριοθετήσουν λίγο μετά τις 6μ.μ.







Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πρίν τις 5 σήμερα Σάββατο 7 Μαϊου 2022, σε Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών, στην περιοχή της Βιομηχανικής Ηρακλείου, όπου συνεχώς κατέφθαναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Αστυνομίας, οι οποίες και ρίχθηκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπο έλεγχο τη φωτιά αποτρέποντας τα χειρότερα.



Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει οριοθετηθεί, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν αδιάκοπα την επιχείρηση τους.


Λόγω της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς καθώς εντός του χώρου του εργοστασίου βρίσκονται εύφλεκτα υλικά ενώ παράλληλα γειτνιάζει και με άλλα εργοστάσια, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, με τις δυνάμεις τόσο της Πυροσβεστικής όσο και της Αστυνομίας συνεχώς να ενισχύονται ενω κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία συνέβαλε δραστικά και καίρια στην κατάσβεση με υδροφόρες.






Οι πυκνοί μαύροι καπνοί και η μυρωδιά καμμένου που πλανιόταν στην ατμόσφαιρα σήμερα το απόγευμα, κινητοποίησε την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και οριοθετήθηκε χάρη στην πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση και συμμετοχή των αρμόδιων αρχών λίγο μετά τις 6μ.μ.




Απο το σημείο συνεχώς ακούγονταν εκρήξεις, αλλά και σειρήνες της Πυροσβεστικής.


Άμεσα κινητοποιήθηκαν και έφτασαν στο σημείο συνολικά 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ



Πηγή: neakriti.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια